Van Basten fileert Seedorf om racismekaart: 'Gewoon een hele eigenwijze gozer'

Sportnieuws
dinsdag, 02 april 2024 om 10:41
copyright proshots 8780054
Clarence Seedorf zat vorige week maandag bij Veronica Offside om over zijn eigen georganiseerde wedstrijd die 20 april wordt gespeeld te praten. Het gesprek nam plots een andere wending toen Wilfred Genee begon over het racisme in het voetbal. Seedorf zelf is van mening dat zwarte coaches minder kansen krijgen dan witte coaches. Marco van Basten heeft bij Rondo aangegeven te begrijpen waarom clubs niet met Seedorf in zee gaan.
Seedorf lichtte zijn mening uitgebreid toe. 'We hebben Patrick Vieira, Thierry Henry, Sol Campbell: ik kan nog wel wat namen noemen. Die hebben geen kansen gekregen. Ik heb nog een paar kansjes gekregen, zij niet. Dan moet je kijken wat discriminatie is', begint de 87-voudig Oranje-international. 'Als je bij een bedrijf mensen zoekt, zoeken ze mensen die op hen lijken. Zo krijg je geen diversiteit. Ik wil niet alles discriminatie noemen, maar het is wel wereldwijd aan de hand.'

Overal binnen kunnen komen

Ruud Gullit kan zich wel vinden in het verhaal van Seedorf, vertelt hij bij Rondo. 'Seedorf heeft gesolliciteerd bij Ajax, maar daar geen antwoord op gekregen. Wat ik vervelend vind. Als spelers als Seedorf in het buitenland komen, gaan de deuren overal open. Laatst zie ik Seedorf op tv en dan denk ik: deze man heeft vier keer de Champions League gewonnen. Dan denk ik: deze man moet toch overal binnen kunnen komen? Ik snap het niet, ik begrijp het niet', geeft de duidelijk verontwaardigde Gullit aan. 

'Hele eigenwijze gozer'

Van Basten geeft duidelijk aan dat hij het niet helemaal eens is met zijn oud-ploeggenoot. 'Seedorf hebben we op veel manieren op televisie gezien. Ik vind het gewoon een hele eigenwijze gozer. Dat is iets waar je een keuze in kunt maken: ik zou als werkgever niet met zo’n eigenwijze gozer willen werken. Hij is op een niet leuke manier eigenwijs. Dat vind ik.'

Totaal oneens 

Gullit gaat tegen de mening van 'San Marco' in. 'Jij hebt overhoop gelegen met Mark van Bommel, maar die is nu toch ook een goede trainer? Die krijgt nu toch ook een kans? En nu lijkt dat hij het kan. Ik kijk ook naar status. Als Kluivert en Seedorf bij Ajax zitten en hij gaan bellen in Europa, dan gaan er deuren open. Dat vinden mensen prachtig. Dat is toch ook belangrijk?' De oud-ploeggenoten zitten duidelijk niet op één lijn.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties