Update | Van Aert succesvol geopereerd, Girodeelname wel in gevaar

Sportnieuws
donderdag, 28 maart 2024 om 16:35
van aert
De finale van Dwars Door Vlaanderen stond op het punt van beginnen en toen gebeurde het gevreesde: een massale valpartij in het peloton. Wout van Aert, Mads Pedersen, Jasper Stuyven en Biniam Girmay lagen er - allemaal érg slecht - bij. Voor Van Aert en Stuyven zit het voorjaar erop. Wel is eerstgenoemde inmiddels met succes geopereerd.
Iedereen zat op het puntje van de stoel, totdat de renners plots overal over de weg lagen. Drie van Lidl-Trek, met naast Pedersen en Stuyven ook Alex Kirsch. Stuyven lag er daarbij het slechtste bij, in de foetus-houding en met heel veel pijn. Hij bleek zijn sleutelbeen gebroken te hebben en werd per ambulance afgevoerd. Ook was er sprake van diepe wonden.
Verder was het huilen geblazen bij Van Aert, letterlijk. De Belg van Visma | Lease a Bike zat, met het schirt volledig opengescheurd op de rug, verslagen op het asfalt. De tranen volgden snel, in de wetenschap dat zijn voorjaar erop zal zitten. In het ziekenhuis werd ook bij hem een gebroken sleutelbeen vastgesteld. De ploeg laat verder weten in een kort statement dat de Belg meerdere ribben heeft gebroken. Dat blijken er volgens HLN maar liefst zeven te zijn, met ook nog een breuk in het borstbeen...

Succesvolle operatie

Update | Donderdag 28 maart, 16:34u: Eén dag later kwam een nieuwe update vanuit kamp-Van Aert. 'Wout heeft een succesvolle operatie achter de rug. Uit onderzoek bleek dat hij een gebroken borstbeen, gebroken sleutelbeen en verschillende gebroken ribben op heeft gelopen. Het is onduidelijk wanneer Wout weer op de fiets kan stappen. De komende weken zullen in het teken staan ​​van zijn herstel. De voorjaarsklassiekers zal hij daardoor missen. Zijn deelname aan de Giro d'Italia is nog onzeker. Op basis van zijn herstel zullen we de komende weken een beslissing nemen', schreef Visma | Lease a Bike. 'Namens Wout bedanken wij iedereen voor de steun. Hij hoopt nu zijn herstel in vrede voort te zetten.'

Girmay zonder breuken, Lidl-Trek gehavend

Bij Intermarché-Wanty was er ook slecht nieuws, met Biniam Girmay die hard viel en net als Stuyven en Van Aert moest opgeven. De Eritreër kwam echter weg zonder breuken volgens zijn ploeg, al was op beelden van VTM te zien dat hij wel flink ingepakt naar buiten liep. 'De eerste scan heeft uitgewezen dat hij geen fractuur heeft, maar we moeten even kijken, want hij heeft wel echt een klap op zijn ribben gehad. Hij is wel hard gevallen. Het lijkt mee te vallen, maar het is nu belangrijk hoe die ribben reageren de komende dagen. We blijven hoop houden voor de Ronde van Vlaanderen. Het is fifty-fifty, denk ik', aldus sportief directeur Aike Visbeek bij Wielerflits.
Pedersen stapte nog wel weer op z'n fiets, maar deed dat alleen om naar de bus te rijden. Daar kwam hij met gescheurde kleding aan, maar leek de schade op het oog mee te vallen. Bij Astana Qazaqstan werd melding gemaakt van gebroken ribben voor Michele Gazzoli.
In de Leiderstrui ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties