Hoe laat speelt Ajax tegen Excelsior en waar is het te zien?

Sportnieuws
woensdag, 24 april 2024 om 17:44
ajax bergwijn berghuis
Ajax-Excelsior is een wedstrijd met grote belangen voor beide clubs. Ajax knokt om de vijfde plaats vast te houden en zo Europees voetbal binnen te slepen, terwijl Excelsior vijftiende staat, met slechts één punt voorsprong op RKC Waalwijk. Hoe laat spelen de ploegen en waar kan je het bekijken? Sportbookies zet het voor je op een rijtje!
Hoewel Ajax op papier favoriet is, zegt dat dit seizoen niet alles in Amsterdam. De recordkampioen van de Eredivisie verspeelt opvallend veel punten tegen clubs uit het rechterrijtje, en de uitwedstrijd in Rotterdam tegen Excelsior eindigde dan ook in 2-2, na doelpunten van Brian Brobbey en Davy Klaassen van Ajax en Siebe Horemans en Nikolas Agriafotis van Excelsior. Het was destijds het tweede competitieduel onder Maurice Steijn, die eind oktober na tegenvallende resultaten werd ontslagen.
Voor de huidige trainer John van 't Schip zijn er wel enkele lichtpuntjes. Zijn selectie kampt sinds de winterstop vaak met blessureleed, maar Ajax hoefde door de bekerfinale dit weekend niet in actie te komen. Onder meer Jordan Henderson trainde onlangs alweer met de groep mee, evenals Steven Berghuis. Voor laatstgenoemde komt de wedstrijd van woensdag nog te vroeg, maar de 33-jarige Henderson is er mogelijk wel weer bij. Kristian Hlynsson staat enkele weken aan de kant.

Waar kan je Ajax-Excelsior kijken?

Ajax-Excelsior begint om 21.00u op woensdagavond. Het duel wordt uitgezonden op ESPN 1, het open kanaal van de sportzender. De voorbeschouwing begint om 20.30u.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties