United-spelers delen open brief na FA Cup-winst: 'Dan kunnen we grootse dingen bereiken'

Sportnieuws
maandag, 27 mei 2024 om 13:45
manchester united
Manchester United wist afgelopen weekend ten koste van stadsgenoot Manchester City de FA Cup te winnen. Er werd gefeest tot in de late uurtjes, en toch kwamen de spelers kennelijk nog toe aan een ander gebaar. In een open brief aan de fans maken The Red Devils kenbaar hoeveel ze aan hun aanhang te danken hebben. Ze zijn zeer dankbaar dat de supporters ondanks het teleurstellende seizoen achter de spelers zijn blijven staan.
De brief in kwestie werd zondag gedeeld via de officiële clubkanalen van Manchester United. 'We weten allemaal dat deze club speciaal is', leest het. 'Terwijl we vochten om de FA Cup te winnen, hielp de ongelooflijke sfeer die jullie genereerden in Wembley om de winst over de streep te trekken. Het was prachtig om met z'n allen te vieren.' Alejandro Garnacho en Kobbie Mainoo scoorde de twee doelpunten die resulteerden in de 1-2 overwinning; beide spelers doorliepen de jeugdopleiding van Manchester United. 

Trots op Manchester United 

De spelers benadrukken in de brief dat ze ontzettend trots zijn om het shirt van Manchester United te mogen dragen. 'Het was een extra herinnering dat met jullie steun achter ons en de United badge op onze borst, we grootse dingen kunnen bereiken. Deze gedeelde passie zal ons samen vooruit stuwen, terug naar waar deze club thuishoort.' United eindigde afgelopen seizoen als achtste in de Premier League. Dat was niet voldoende voor Europees voetbal, maar door de bekerzege stellen de Mancunians alsnog een Europa League-plek veilig.

Beseffen hoeveel het betekent 

United heeft wereldwijd misschien wel de meeste supporters, en de spelers beseffen dan ook hoeveel de winst betekent voor de fans. 'De steun die jullie ons hebben gegeven, zelfs in tijden waarin we niet voldeden aan de normen die we voor onszelf stelden, is ongelooflijk geweest. We begrijpen de offers die jullie moeten brengen om dit niveau van steun te tonen. Het blijft niet onopgemerkt of ongewaardeerd. We weten dat dit seizoen over het algemeen niet goed genoeg is geweest en we maken geen excuses.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties