Uitslagen Premier League of Darts: Van Gerwen strandt in halve finales

Sportnieuws
donderdag, 16 mei 2024 om 23:54
copyright proshots 23692543
Een aardige opluchting voor Michael van Gerwen, vorige week tijdens de vijftiende avond van de Premier League of Darts. De Nederlander wist zich in het zog van Luke Humphries en Luke Littler te plaatsen voor de play-offs, ook wel de 'Premier League finale' (23 mei a.s.) en voorkomt daarmee dat het er tijdens de afsluitende reguliere avond nog al te veel om hangt. Van Gerwen komt er donderdagavond wel achter tegen wie hij in de play-offs zal gaan spelen, en wat dat betreft staat er in Sheffield een verwoede strijd op het programma.
Nathan Aspinall en Michael Smith, de laatste twee kandidaten voor de vierde play-offplek, nemen het donderdagavond namelijk in een één-op-één tegen elkaar op om te bepalen wie er volgende week aantreedt in Londen. Smith staat één puntje achter op Aspinall, maar als hij wint krijgt hij twee punten. Genoeg om zich te plaatsen dus, mits hij de winnaar van de avonden in Rotterdam en Exeter weet te kloppen.

Kruisfinales

Van Gerwen staat nu derde en kan nog door de winnaar van het duel tussen Aspinall en Smith worden ingehaald. Als Mighty Mike derde blijft, speelt hij in Londen tegen de nummer twee, maar bij een vierde eindstek treft hij de man die na zestien avonden bovenaan staat. Als Luke Littler zich donderdag niet in zijn eerste partij verslikt, is hij dat.

Programma Premier League avond 16

WedstrijdUitslag
Kwartfinales
Luke Littler-Peter Wright6-4
Nathan Aspinall-Michael Smith3-6
Luke Humphries-Gerwyn Price6-4
Michael van Gerwen-Rob Cross6-4
Halve finales
Luke Littler-Michael Smith5-6
Luke Humphries-Michael van Gerwen6-3
Finale
Luke Humphries-Michael Smith3-6

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties