'Uitleveringsproces Quincy Promes voor volgende week op de planning'

Sportnieuws
dinsdag, 23 april 2024 om 16:58
copyright proshots 20213246
Het uitleveringsproces van Quincy Promes start volgende week, zo weet RTL Boulevard te melden. De voetballer werd - op verzoek van Nederland - op 13 maart 2024 in Dubai gearresteerd. Nederland hoopt dat de Verenigde Arabische Emiraten Promes uitleveren. Op donderdag 2 mei zal de eerste zitting van het proces plaatsvinden.
Promes werd in februari veroordeeld tot een celstraf van zes jaar wegens zijn betrokkenheid bij internationale handel in cocaïne. Naast die celstraf kreeg hij eerder al een gevangenisstraf van 1,5 jaar opgelegd wegens het steken van zijn neef. Het probleem voor Nederland was dat Promes destijds in Rusland was. Dat land heeft geen uitleveringsverdrag met Nederland.

Verkeersongeval

Ruim een maand geleden was Promes met zijn club Spartak Moskou op trainingskamp in Dubai. Daar raakte hij in de problemen na het veroorzaken van een verkeersongeval. Promes werd in hechtenis genomen, maar werd niet lang daarna vrijgelaten, al kwam vanuit Nederland toen het verzoek om hem opnieuw aan te houden. Nederland heeft namelijk een uitleveringsverdrag met de Verenigde Arabische Emiraten, waarin is afgesproken dat beide landen personen uitleveren 'die worden gezocht met het oog op strafvervolging of tenuitvoerlegging van een onherroepelijk vonnis'.
Het Openbaar Ministerie meldde destijds in een persbericht dat de aanhouding kon gebeuren 'na een constructieve samenwerking tussen de autoriteiten in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en Nederland.'
©Ajax Showtime

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties