Omstandigheden Promes in gevangenis blootgelegd: 'Kaalschoren en tot 20 man in de cel'

Sportnieuws
vrijdag, 29 maart 2024 om 17:27
copyright proshots 20680940
Quincy Promes verblijft nog altijd in de gevangenis in Dubai. Zowel Nederland als Rusland hebben de autoriteiten in Dubai gevraagd om Promes uit te leveren, maar onduidelijk is nog welke wending deze zaak gaat krijgen. Misdaadjournalist John van den Heuvel weet te melden dat de omstandigheden waarin de oud-Ajacied bivakkeert verre van optimaal zijn.
Promes is in Nederland veroordeeld voor cocaïnehandel en het neersteken van zijn neef. Daar moet de voetballer 7.5 jaar de cel voor in. Ook de Russen willen Promes graag uitgeleverd zien worden. Daar loopt een strafzaak tegen hem in verband met belastingfraude. Promes zelf hoopt te worden uitgeleverd aan Rusland, omdat de straf daar veel lager is en hij de lange celstraf in Nederland daarmee ontloopt.
In een artikel in De Telegraaf omschrijft Van den Heuvel de omstandigheden in de gevangenis in Dubai. 'Het complex is steenkoud en lawaaiig vanwege voortdurend loeiende airco’s. Verkrachtingen van jonge jongens zijn aan de orde van de dag en op de afdeling waar Promes zit zijn nauwelijks bewaarders te zien. Het overgrote deel van de gedetineerden is van Pakistaanse, Egyptische of Indische komaf en bovendien verslaafd. Ze hebben geen idee dat ze met een beroemde westerse voetballer in de cel zitten.'

Promes niet alleen in de cel

Er gelden strenge regels in de gevangenis in Dubai. Eén daarvan is dat alle gevangenen kaal moeten en er sancties opgelegd worden wanneer de haardracht te lang is. 'Gevangenen die hun haar vervolgens weer laten groeien krijgen een straf die tegelijkertijd ook geldt voor de hele afdeling. Er mag dan een tijd niet meer worden gebeld of tv worden gekeken', weet Van den Heuvel te vertellen.
Van den Heuvel schetst verder het beeld dat Promes in een cel verblijft met nog vele andere gedetineerden en dat de Nederlander geen groente of fruit krijgt. 'Buiten de zes ‘gelukkigen’ die een eigen bed hebben, slapen ook nog tien tot twintig gedetineerden op de grond van de celruimte. Hij mag drie keer per week luchten, maar sporten is er voor de profvoetballer niet bij. Daar zijn geen faciliteiten voor.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties