Tweevoudig olympisch gouden medaille-winnaar gaat ineens voor Nederland uitkomen

Sportnieuws
woensdag, 24 april 2024 om 11:14
marcel hirscher
Een van de beste skiërs aller tijden, Marcel Hirscher, wil op 35-jarige leeftijd zijn rentree maken op de pistes. De tweevoudig winnaar van een gouden medaille op de Olympische Spelen gaat dat echter niet voor Oostenrijk doen, maar voor Nederland. Hij maakt gebruik van zijn dubbele paspoort.
Eerder gaf de Oostenrijkse skibond al goedkeuring voor de verandering van nationaliteit, nu bevestigt ook de Nederlandse Ski Vereniging (NskiV) dat Hirscher vanaf volgend seizoen voor Nederland uit gaat komen. Hirscher maakt zo na vijf jaar zijn rentree. Hij stopte in 2019 na voor Oostenrijk acht keer de wereldbeker te hebben gewonnen en 67 wedstrijden te hebben gewonnen. Ook heeft hij zeven wereldtitels en twee olympische gouden medailles.
In een persbericht van de NskiV liet technisch directeur Wopke de Vegt weten in zijn nopjes te zijn met het feit dat Hirscher zijn rentree maakt en nu voor Nederland uit gaat komen. 'Wij zijn verguld met de keuze van Marcel en hopen dat dit van grote waarde zal zijn voor niet alleen het skiën, maar alle sneeuwsporten die onder de Nederlandse Ski Vereniging vallen.'

Reactie Hirscher

Hirscher's moeder is Nederlands en ontmoette tijdens een wintersportvakantie een Oostenrijkse skileraar. Ze besloot samen met hem in het Oostenrijkse skidorp Annaberg een leven op te bouwen. Hirscher heeft zich altijd verbonden gevoeld met Nederland en is blij nu voor de rood-wit-blauwe vlag te kunnen skiën. 'Ik wil vooral graag de mogelijkheid hebben om weer aan wedstrijden mee te doen, gewoon omdat ik het leuk vind. Ik heb een uitstekende verstandhouding met de Oostenrijkse bond en ben die dankbaar voor alles wat we hebben bereikt. Dit nieuwe project is het beste te realiseren als Nederlander', zo laat Hirscher weten in een persbericht.
Bondssecretaris Christian Scherer van de Oostenrijkse skibond laat op de website van de bond weten dat hij het besluit van Hirscher om een verandering van nationaliteit aan te vragen uiteraard betreurd, maar er uiteindelijk voor heeft gekozen om hem te steunen. De skiër wil deze zomer in Nieuw-Zeeland punten halen om komende winter op het hoogste niveau te mogen skiën. Zijn doel voor volgend jaar is het WK van 2025 in Saalbach, in het land waar hij geboren is.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties