Toch nog een voordeel aan zware blessure Dest: PSV wil sleutelen aan koopoptie

Sportnieuws
woensdag, 24 april 2024 om 10:40
copyright proshots 23497044
Voor PSV is de blessure van Sergiño Dest een lastige factor in de definitieve overname. PSV wilde zijn koopoptie lichten, maar nu Dest er tot begin 2025 uitligt is dat niet meer zo zeker. Volgens het Eindhovens Dagblad gaat PSV echter aankloppen bij FC Barcelona om de koopoptie naar beneden te schroeven.
PSV wilde de koopoptie van 10 miljoen euro in het huurcontract van Dest sowieso lichten, en moest er alleen uitkomen met de speler zelf, die een vrij hoog salaris vroeg en een buitenlands vertrek niet uitsloot. Zaterdag scheurde de linksback echter zijn kruisband op de training, waardoor een definitieve overname nog maar de vraag is.

De opties van PSV

Het zou de aanstaand landskampioen sieren om de Amerikaan 'gewoon' over te nemen, zegt het ED. 'PSV heeft altijd aangegeven graag met Dest verder te willen en kan die woorden nu extra kracht geven door tijdens een dieptepunt in zijn carrière met een goed voorstel te komen.'
Aan de andere kant is het ook niet geheel onlogisch dat PSV de koopoptie niet gaat lichten, daar het afwachten is hoe Dest terugkomt van zo'n zware blessure. 'PSV loopt uiteraard een risico op het moment dat Dest langdurig wordt vastgelegd. Een geblesseerde speler kopen, is zeer ongebruikelijk. En zeker voor een bedrag van tien miljoen euro.'
Daarom denkt PSV aan een derde, niet gebruikelijke, optie. De koopoptie lichten, maar voor een lager bedrag dan de eerder afgesproken tien miljoen. 'Aannemelijk is dat algemeen directeur Marcel Brands en technisch directeur Earnest Stewart gaan proberen om die prijs omlaag te krijgen.' Daarbij is de club wel afhankelijk van FC Barcelona, waar de 23-jarige Dest sinds 2020 onder contract staat, nadat de Catalanen hem voor 21 miljoen euro kochten van Ajax. Hij verdient echter een behoorlijk salaris en zijn contract loopt in 2025 af, waardoor een definitief vertrek bespreekbaar lijkt.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties