Feyenoord wil megabedrag voor Slot en identificeert opvolger 169 kilometer verderop

Sportnieuws
woensdag, 24 april 2024 om 10:11
copyright proshots 23322164
Liverpool is 'zeer serieus' geïnteresseerd in Arne Slot, zo schrijft De Telegraaf op woensdagochtend. De Engelsen zullen wel een behoorlijke afkoopsom moeten betalen om de trainer van Feyenoord binnen te slepen. Als opvolger denken de Rotterdammers eraan om Joseph Oosting van FC Twente te benaderen.
Slot staat mede dankzij het afhaken van Ruben Amorim van Sporting Lissabon bij de bookmakers op plek 1 als het gaat om Jürgen Klopp op te volgen. Feyenoord zal de trainer echter niet zonder slag of stoot laten gaan. Vorige zomer klopte Leeds United aan met vijf miljoen euro, maar de club werd lachend de deur van de Kuip gewezen. Tottenham Hotspur hoefde het voor minder dan vijftien miljoen euro niet te proberen en Feyenoord zal dit seizoen waarschijnlijk nog meer dan dat torenhoge bedrag gaan vragen, zo meldt De Telegraaf.
De krant schrijft verder dat de stap voor Slot naast sportief ook financieel heel aanlokkelijk is. Feyenoord gaf hem vorig jaar bij zijn contractverlenging een salaris van zo'n vier tot vijf miljoen, wat hij aan de overkant van de Noordzee kan gaan verdubbelen. Slot wil zijn assistent-trainer Sipke Hulshoff bovendien meenemen naar Liverpool.

Mogelijke opvolger

Feyenoord heeft ook gelijk een opvolger op het oog. Hoewel het vanzelfsprekend lijkt om Robin van Persie door te schuiven, is dat meer een stap voor de lange termijn. De topscorer aller tijden van het Nederlands elftal, die nog bezig is met de cursus coach betaald voetbal, mag zich rustig gaan ontwikkelen als hoofdtrainer, wat waarschijnlijk bij SC Heerenveen gaat gebeuren.
Daarom is Feyenoord uitgekomen bij Joseph Oosting als mogelijke opvolger voor Slot. De trainer staat met FC Twente momenteel op een uitstekende derde plaats in zijn debuutseizoen in Enschede. Technisch directeur Arnold Bruggink zei onlangs nog dat hij het erg knap vond hoe Oosting presteert. Hij heeft nog een contract tot 2025 bij FC Twente.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties