Update | Coach Ben Saddik reageert op trapincident na aankondiging Glory-onderzoek

Sportnieuws
maandag, 11 maart 2024 om 16:29
copyright proshots 14034932
Er gaat een onderzoek worden gestart naar de actie van Jamal Ben Saddik richting Rico Verhoeven van afgelopen zaterdag tijdens de Glory Grand Prix. Ben Saddik maakte een trappende beweging richting de Nederlander, maar mistte Verhoeven. Glory is de organisator van kickboksevenementen en heeft maandag aangegeven onderzoek te gaan doen naar de trap. Inmiddels heeft ook de coach van Ben Saddik op het incident gereageerd.
In de halve finale van het achtmanstoernooi dat in de Geldredome werd gehouden won Verhoeven van Nabil Khachab. Maar na de wedstrijd ontstond er een vechtpartij tussen Verhoeven en zijn aanhang en staf van Khachab. Ben Saddik nam deel aan de staf van Khachab. Hij maakte een trappende beweging richting het hoofd van Verhoeven. Na het incident riep Verhoeven op tot een schorsing voor Ben Saddik. Verhoeven won het toernooi overigens wel. 

'De beelden spreken voor zich'

Pierre Andurand (Glory-directeur) wilde na afloop niet uitgebreid reageren. 'Ik heb het niet goed kunnen zien, ik zag alleen een foto van Jamal die een trap uitdeelde. Het is duidelijk niet goed om dit soort incidenten te hebben. Ik ken alle achtergronden nog niet, die wil ik eerst horen voordat ik er meer over kan zeggen.' Ook Verhoeven reageerde kort op het voorval. 'Natuurlijk is er veel hype en juice over. Maar laten we niet over het negatieve praten. De beelden spreken voor zich. Wat Jamal deed is onacceptabel. Ik hoop dat Glory ertegen optreedt.' 

De situatie sussen

Update | Maandag 11-3, 16:27u: Inmiddels heeft Said el Badaoui, Ben Saddiks trainer, via Facebook eveneens op het incident gereageerd. El Badaoui probeert de situatie verder te sussen door te stellen dat we 'het niet groter moeten maken dan het is', en ons 'beter kunnen focussen op sportieve prestaties'. Verhoeven reageerde zondagavond aan tafel bij Renze ook nog eens op het veelbesproken moment.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties