Trainerskriebels bij Van Nistelrooij na 'sabbatjaar': 'Ik heb met enkele clubs gesproken'

Sportnieuws
donderdag, 09 mei 2024 om 10:30
ruud van nistelrooij
Het lijkt erop dat we Ruud van Nistelrooij na een clubloos jaar volgend seizoen weer ergens aan het roer gaan zien. Het kriebelt bij de oud-spits, verklapt de vorige trainer van PSV in gesprek met het Spaanse AS. De naam van Van Nistelrooij viel al even bij Feyenoord - waar de geruchtencarrousel nog altijd overuren draait - maar de kans lijkt groter dat de trainer zijn geluk in het buitenland beproeft. Van Nistelrooij geeft namelijk grif toe dat hij al met verschillende Spaanse clubs in gesprek is geweest.
'Ik zou heel graag in Spanje willen werken, maar ook in de andere twee competities waarin ik heb gespeeld, de Premier League en de Bundesliga', zet de trainer zijn wensen op een rijtje, om het daarna iets concreter te maken: 'Ik heb met enkele clubs in Spanje gesproken'.

Gebrek aan vertrouwen

Van Nistelrooij wilde AS niet vertellen om welke clubs het gaat, maar zijn uitspraken bewijzen wel dat een terugkeer naar Nederland niet voor de hand ligt. De oud-speler beleefde bij PSV een jaar in de Eredivisie-spotlights maar trok uiteindelijk zelf de deur dicht. Het voorbije jaar stapte hij nog even niet in bij een andere club. 'Het team deed het goed, we hebben een aantal prijzen kunnen winnen, maar wat er feitelijk gebeurde was een gebrek aan vertrouwen tussen de clubleiding en mij, en ik had geen andere keuze dan te vertrekken', blikt de trainer nog eens terug.
Van Nistelrooij was al vanaf 2016 actief als specialistentrainer bij de PSV-jeugd voordat hij zich via de elftallen onder-19 en onder-18 en Jong PSV opwerkte naar het eerste. In het seizoen 2022-2023 moest hij de titel aan Feyenoord laten, maar won hij wel de Johan Cruijff Schaal en de KNVb Beker.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties