Dest is in slechte film beland: 'PSV'er negen maanden aan de kant door blessure'

Sportnieuws
dinsdag, 23 april 2024 om 12:02
serginio dest
PSV trainde zaterdag om zich voor te bereiden op de seizoenafsluiter, waarin ze binnen de kortste keren de schaal omhoog zullen houden. Toch kregen de Eindhovenaren onlangs de schrik van hun leven, aangezien Sergiño Dest de training geblesseerd moest staken. Nu lijkt die schrik niet voor niks te zijn geweest. The Athletic meldt dat de Amerikaan er negen maandag uitligt met een kruisbandblessure.
Dit bericht wordt naar buiten gebracht door verschillende media in Spanje en Amerika. Volgens die media moet Dest negen maandag herstellen van zijn kwetsuur. Net zoals Quilindschy Hartman van Feyenoord lijkt Dest ook een deel van het volgende seizoen te gaan missen.

Zal meer missen

Dest zal in dit geval niet alleen het einde van het seizoen missen, maar ook de Copa América. Hij zou naar alle waarschijnlijkheid basisspeler zijn geweest bij de Amerikanen. Er lopen ook nog gesprekken tussen PSV en FC Barcelona, de Catalanen verlangen zo'n 10 á 11 miljoen euro van de aankomend landskampioen voor de links- en rechtsachter. Dest speelde dit seizoen 37 wedstrijd in het rood-wit van PSV en gaf zeven assist en maakte twee doelpunten.
Kenneth Perez was na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Vitesse (6-0) lyrisch over de vleugelverdediger, maar maakte ook een kanttekening. 'De vraag is: kun je ook op deze manier spelen in een absolute topcompetitie? Als hij in een verdedigend team komt te spelen, dan weet ik het niet. Dat is de grap: de categorie clubs waar hij past, komt waarschijnlijk niet voor Dest.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties