Ten Hag wacht nog altijd op uitsluitsel: deze week meer duidelijkheid?

Sportnieuws
maandag, 03 juni 2024 om 15:40
copyright proshots 25340230
Erik ten Hag leeft al maanden in absolute onzekerheid. Voor de FA Cup-finale kwam The Guardian met het nieuws naar buiten dat de trainer ongeacht het resultaat ontslagen zou gaan worden. Tot op heden is er alleen nog niets bekend over het eventueel aanblijven of vertrekken van Ten Hag, en blijft hij dus in onzekerheid. Het lijkt er nu alsnog op dat er ergens deze week uitsluitsel gaat worden gegeven over de toekomst van de man uit Haaksbergen.
'Ten Hag hoopt deze week te horen of hij zijn baan houdt als hoofdtrainer bij Manchester United', schrijft Sky Sports. De leiding van Manchester United is sinds vorige week maandag het seizoen en de positie van Ten Hag aan het evalueren. Waar er in eerste instantie werd verwacht dat er vorige week een rap besluit zou worden genomen, blijkt dat nu toch anders te liggen. De leiding heeft meer tijd nodig dan aanvankelijk werd gedacht; of dat een goed of slecht teken is voor de trainer, zal nog moeten blijken.

Hoopvol bericht 

Na de winst in de FA Cup-finale werd er direct gespeculeerd over de baan van Ten Hag. Samuel Luckhurst van Manchester Evening News wist te melden dat er tijdens de evaluatie serieus werd overwogen om Ten Hag te behouden en hem zeker nog een jaar de kans te geven. De clubleiding heeft wel al contact gelegd met andere managers, maar daarbij ook vermeld dat een eventueel aanblijven van Ten Hag ook een reële optie is.

Strenge regels

Mocht Ten Hag aanblijven, dan zal hij zich wel aan moeten houden aan de strakke regels die de nieuwe eigenaar, Sir Jim Ratcliffe, heeft opgesteld. Zo zal United geen spelers boven de leeftijd van 25 meer aantrekken, en wordt de manier van spelen bepaald door de nieuwe technisch directeur, Jason Wilcox. De trainer mag aangeven op welke posities hij spelers wil, maar hij mag geen namen noemen en Ineos (het bedrijf van Ratcliffe, red.) komt met drie spelers op iedere positie waar de trainer dan uit mag kiezen.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties