Spits die voor Oranje bedankte hekelt kritiek op Simons: 'Het is comedy capers geworden, toch?'

Sportnieuws
dinsdag, 26 maart 2024 om 17:15
copyright proshots 24762833
Vincent Janssen heeft in een Belgisch interview verteld waarom hij niet meer in de Nederlandse competitie wil spelen. De spits van Royal Antwerp hekelt de binnenlandse kritiek op Xavi Simons, die het na zijn optreden tegen Schotland (vrijdag) nog maar eens te verduren kreeg. Janssen vindt dat spelers in de Nederlandse media aan de lopende band respectloos worden behandeld.
'Die gasten op tv spreken op een grove manier over spelers, enkel om kijkers te winnen', stelt de Qatar-ganger in Het Laatste Nieuws. 'Ik heb met Xavi Simons een WK gespeeld, da's gewoon een goeie jongen en een goeie voetballer. In Duitsland bij Leipzig speelt hij de pannen van het dak, in de Champions League tegen Real Madrid was hij héél erg goed. Dan heeft hij een slechte wedstrijd met Nederland en wordt hij meteen helemaal afgezeken.'

Het verschil met België

Een 'gewone voetbalbespreking' zie je in Nederland zelden meer, meent Janssen. De 30-jarige spits, die in de Eredivisie uitkwam voor AZ, noemt België 'veel respectvoller' en is dan ook blij dat hij daar zijn wedstrijden kan spelen. 'Het is comedy capers geworden, toch?', haalt hij uit.

International-af

Uit het interview valt af te leiden dat Janssen ergernis over het Nederlandse medialandschap mogelijk ook een (grotere) rol heeft gespeeld in zijn keuze om zich niet meer beschikbaar te maken als international. De aanvaller verwijst naar kritische beschouwingen van Nederland-Senegal (1-0), de laatste wedstrijd waarin Janssen in de Oranje-basis startte. Toen het WK van 2022 gedaan was, verklaarde hij dat hij niet meer voor het Nederlands Elftal wilde uitkomen. Als reden gaf hij toen aan dat hij zich wilde focussen op zijn club.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties