Spelers Napoli zullen extra balen van uitschakeling: Voorzitter zou gigantische winstpremie uitkeren

Sportnieuws
woensdag, 13 maart 2024 om 14:25
kvaratskhelia napoli
De selectie van Napoli zal extra balen van het 3-1 verlies tegen Barcelona in de achtste finales van de Champions League. Eigenaar Aurelio De Laurentiis onthulde namelijk dat hij de spelers van i Partenopei in aanloop naar de kraker had gestimuleerd door hen een flinke som geld te beloven bij het bereiken van de kwartfinales. De heenwedstrijd was nog in 1-1 geëindigd.
De Italiaanse sportkrant La Gazetta dello Sport meldde voorafgaand aan de return dat De Laurentiis de spelers van Napoli tien miljoen euro had beloofd als ze dinsdagavond in de achtste finales van de Champions League zouden afrekenen met Barça. In een interview aan CBS Sports liet de 74-jarige voorzitter zelfs weten dat hij de spelers 'meer dan tien miljoen euro' had beloofd bij kwalificatie voor de kwartfinales.
De Laurentiis zette door de enorme startpremie alles op alles om zich met Napoli te kwalificeren voor het WK voor Clubs in 2025, dat komend jaar in de Verenigde Staten plaatsvindt. Dan had het echter wel de volgende ronde van de Champions League moeten bereiken. Door de uitschakeling van Napoli is het Juventus dat zich nu samen met Inter heeft verzekerd van deelname aan het mondiale clubtoernooi.
Vanaf 2025 wordt het WK voor clubs om de 4 jaar gespeeld en doen er in totaal 32 teams mee. Op dit moment zijn er al tien Europese clubs zeker van een ticket: Bayern München, Benfica, Borussia Dortmund, Chelsea, Inter, Juventus, Manchester City, Paris Saint-Germain, Porto en Real Madrid. Voor de editie van 2025 krijgen de geplaatste teams 50 miljoen euro.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties