Porto-coach verbolgen door reactie Arteta: 'Hij beledigde overleden familielid'

Sportnieuws
woensdag, 13 maart 2024 om 12:45
copyright proshots 23684602
De coach van FC Porto, Sérgio Conceição, heeft Mikel Arteta ervan beschuldigd dat hij zijn familie zou hebben beledigd. Dat zou zijn gebeurd tijdens de wedstrijd in de kwartfinale van de Champions League. Het familielid in kwestie zou bovendien niet meer leven.
Na afloop vertelde Conceição het volgende tegen de aanwezige media. 'Tijdens de wedstrijd richtte hij zich tot de bank en in het Spaans heeft hij mijn familie beledigd. Na afloop heb ik geroepen om Arteta’s aandacht te krijgen, want degene die hij beledigde, is niet meer onder ons.'

Geen reactie

Arteta was zich van geen kwaad bewust en koos ervoor om er na afloop niet op in te gaan. Hij wilde het wel hebben over de prestatie die is geleverd. Arsenal wist namelijk de 1-0 achterstand weg te poetsen en plaatste zich middels strafschoppen voor de kwartfinale. 'Dit bereiken als de club dat veertien jaar niet heeft gedaan laat zien hoe lastig het is. Ze zijn bereid om alles ervoor op te offeren.'

Held van de avond

Nadat Porto de heenwedstrijd in extremis met 1-0 won moest Arsenal vol gas gaan in eigen stadion. Vlak voor rust trof Leandro Trossard doel en zette de scoren over twee wedstrijden op 1-1. Arsenal bleef aanvallen en Porto verdedigen. Na de niet zo enerverende verlenging werden er strafschoppen genomen. David Raya werd de held door twee strafschoppen te pakken en daarmee Arsenal naar de kwartfinale te sturen.