PSV kan opgelucht ademhalen: Sterkhouder start in de basis tegen Dortmund

Sportnieuws
woensdag, 13 maart 2024 om 13:46
copyright proshots 23436243
Joey Veerman staat dinsdagavond aan de aftrap in het terugduel met Borussia Dortmund in de achtste finale van de Champions League. De middenvelder miste onlangs nog twee competitiewedstrijden wegens een blessure, maar is fit genoeg om te strijden voor een plaats in de kwartfinale, zo onthult De Telegraaf.
De heenwedstrijd in Eindhoven eindigde in 1-1, door doelpunten van Donyell Malen en Luuk de Jong. PSV heeft dus een uitstekende uitgangspositie om voor het eerst sinds het seizoen 2006/2007 de kwartfinale van het miljardenbal te bereiken. Met de passes van Veerman, die zich assistkoning van de Eredivisie mag noemen, gaat PSV tot de tanden bewapend beginnen aan de wedstrijd.
Het meespelen van Veerman was lang onduidelijk. Volgens De Telegraaf deed hij echter mee aan de groepstraining in het Signal Iduna Park en coach Peter Bosz zei een dag geleden ook al dat hij niet zal schromen om Veerman in de basis te zetten. 'Hij heeft twee wedstrijden niet gespeeld, dat is niet veel. Het kan ook juist frisheid terugbrengen bij een speler', aldus de oefenmeester.

Veerman en de Gelbe Wand

Volgens Valentijn Driessen is het meespelen van Veerman cruciaal om de druk van het thuispubliek te weerstaan. 'Het is wel zo...kijk, als Borussia Dortmund de geest krijgt en de Gelbe Wand gaat erachter staan, dan moet je wel de rust bewaren als PSV zijnde. Daarom is het wel belangrijk dat iemand als Joey Veerman speelt. Dat is wel iemand die in het veld altijd de rust bewaart, heel vast is aan de bal en af en toe ook zijn voet op de bal kan zetten. Dat heb je wel nodig als het losgaat.'
Het middenveld kan volgens Driessen de wedstrijd winnen. 'Als je Veerman op het middenveld hebt en Til, Schouten achterin, Tillman nog, en Mauro Junior. Ik denk dat PSV genoeg smaken heeft om een goed elftal neer te zetten, ondanks de afwezigheid van Saibari en Noa Lang.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties