Update: Ontslagen speler vanwege Instagramfoto wil juridische stappen tegen club ondernemen

Sportnieuws
vrijdag, 22 maart 2024 om 12:54
copyright proshots 24225945
Pas op met wat je op sociale media plaatst, leert een opmerkelijk verhaal uit de Belgische Pro League nog maar eens. RWDM-speler Moussa Sissako is namelijk door zijn club ontslagen omdat hij in een van zijn story's een foto plaatste van hemzelf in een shirt van de concurrent. Het shirt was waarschijnlijk van zijn broer Abdoulaye, die uitkomt voor KV Kortrijk. Excuses lijken geen zin meer te hebben, want het kwaad is al geschied: RWDM heeft Sissako per direct ontslagen.
De 23-jarige Sissako is op de bewuste foto bezig met een work-out, die naar inschatting deel zal uitmaken van zijn revalidatieproces. Op 11 februari scheurde de Malinees international namelijk zijn pees af, waardoor hij de rest van het seizoen niet meer in actie kan komen. Oudere broer Abdoulaye (25) is doorgaans basisspeler bij concurrent KV Kortrijk.

Rigoureus besluit

Moussa werd afgelopen nazomer gehuurd van het Russische Sochi, en mag zich daar (ook geen prettig vooruitzicht) snel weer gaan melden. Zijn tijdelijke werkgever uit Molenbeek heeft namelijk besloten het contract van hun huurspeler per direct te ontbinden. 'Dit is onacceptabel', vertelde clubdirecteur Maxime Vossen woensdag aan de Waalse krant Sudinfo. 'Ook al is Moussa geen slecht mens en wenst hij het beste voor de club, het is een houding die we niet kunnen accepteren.' Dat het shirt van KV Kortrijk waarschijnlijk van Sissako's oudere broer was, doet volgens Vossen niet ter zake.

Andere reden?

De manager van de speler vermoedt ondertussen dat er andere zaken spelen. Hij denkt dat RWDM geldt wil besparen omdat Sissako door een blessure niet meer kan spelen. De club ontkent dit stellig.

Update | 22-03 12:51

Sissako heeft inmiddels een reactie gegeven en wil samen een andere broer, Souleymane Sissako, die ook zijn zaakwaarnemer is, juridische stappen ondernemen. Volgens Het Laatste Nieuws is een spelersvakbond ingeschakeld om het ontslag van Sissako aan te vechten. Een woordvoerder van de vakbond genaamd United Athlete wilde nog niks kwijt over de situatie, maar mocht RWDM daadwerkelijk een onterecht ontslag hebben doorgevoerd, kan de club een boete tegemoet zien.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties