Mossou prijst 'perfecte spits' Van Basten, maar plaatst ook kritische noot: 'Hij lult maar wat raak'

Sportnieuws
donderdag, 21 maart 2024 om 16:29
copyright proshots 1949232
De Nederlandse voetbalgeschiedenis staat bol van de giganten, en één van hen werd deze week in het zonnetje gezet door AD-verslaggevers Sjoerd Mossou en Hidde van Warmerdam. In hun hun rubriek Panenka uiten de twee hun lof over Marco van Basten, die volgens hen de 'perfecte spits' was en de 'volmaakte midvoor'. Toch moet Mossou ook een kritische noot kraken. Als analist maakt de oud-Ajacied namelijk beduidend minder indruk.
Van Basten was een van de jeugdhelden van Van Warmerdam, die nog altijd betreurt dat de voormalige bondscoach zo vroeg als voetballer is gestopt. Mossou op zijn beurt kan Theo Reitsma's commentaar bij de volley tegen Duitsland (1988) van A tot Z citeren.

Intuïtie vs. voorbereiding

Toch weerhoudt dat de AD-analist er niet van om een kritische noot bij Van Bastens hedendaagse optredens te plaatsen. 'Als analyticus slaat hij de plank nog wel eens mis. Hij ziet niet genoeg, dat merk je vaak. Hij kijkt te weinig voetbal.' Mossou vergelijkt analytici die zich 'tot achter de komma voorbereiden' met analytici die op intuïtie varen. Volgens hem gaat de Oranje-legende zitten 'en lult hij maar wat raak': 'Hij kent de rechtsback van PSV niet eens'.

Geen uitzondering

Mossou is bepaald niet de eerste die zich aan de televisieoptredens van Van Basten ergert. VI-analist Süleyman Öztürk ergerde zich er bijvoorbeeld al eerder aan dat de oud-voetballer opmerkingen maakte over een speler (Arthur Vermeeren, red.) die hij 'helemaal niet kende'. In januari clashte Van Basten bij Rondo met Ajax-trainer John van 't Schip, toen eerstgenoemde stelde dat het middenveld van de club ondermaats was.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties