Spaanse F1-analist maakt excuses na 'foute opmerking' over Schumacher

Sportnieuws
dinsdag, 26 september 2023 om 16:53
copyright proshots 9162420
De Spaanse Formule 1-analist Antonio Lobato veroorzaakte opschudding tijdens een nabeschouwing van de Grote Prijs van Japan bij DAZN. Terwijl het over Adrian Newey ging, maakte Lobato een ongepaste opmerking over Michael Schumacher, de legendarische Formule 1-coureur die in 2013 ernstig gewond raakte bij een ski-ongeval.
Een collega-analist merkte op: 'Laat Adrian Newey maar alvast bibberen van angst, want Antonio Lobato komt eraan'. Lobato reageerde met: 'Laat Michael al maar bibberen', om vervolgens te 'grappen': 'Nee, niet Michael, want die kan niet meer bibberen.'

Formule 1-analist erkent fout

De opmerking leidde tot veel kritiek en er werd zelfs opgeroepen tot het ontslag van Lobato. In reactie hierop bood de analist zijn excuses aan in een video, waarin hij zijn opmerking toeschreef aan 'domheid en onmacht' en geen slechte bedoelingen.
'Ik heb een fout gemaakt zonder slechte bedoelingen', aldus Lobato. 'Het was gewoon een fout uit pure domheid en de onmacht om mezelf op een correcte manier te uiten. Misschien omdat ik al te lang wakker was, de jetlag die z’n ding nog deed of wat dan ook. Dat zijn geen excuses. Ik ben te ver gegaan en maakte een foute opmerking.'

Ongeluk Michael Schumacher

Michael Schumacher, een zevenvoudig wereldkampioen Formule 1, raakte ernstig gewond tijdens een ski-ongeval in december 2013. Het ongeluk vond plaats in de Franse Alpen, toen Schumacher buiten de gemarkeerde pistes skiede en met zijn hoofd op een rots viel. Ondanks het dragen van een skihelm liep hij ernstig hoofdletsel op.
Hij werd onmiddellijk naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht, waar hij in een kunstmatige coma werd geplaatst om zijn verwondingen te behandelen. Schumacher heeft vervolgens vele maanden in de coma doorgebracht en is onder intensieve medische zorg gesteld.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties