Southgate duidelijk over ontbreken Henderson: 'Hij komt fysiek te kort'

Sportnieuws
woensdag, 22 mei 2024 om 14:16
henderson
Het was een groot drama voor Jordan Henderson toen hij te horen kreeg dat hij niet geselecteerd was voor de Engelse selectie voor het EK in Duitsland. Bondscoach Gareth Southgate heeft tegenover Sky Sports tekst en uitleg gegeven over zijn keuze om de Ajax-middenvelder thuis te laten aankomende zomer.
Southgate liet niet alleen Henderson buiten de selectie, maar ook Marcus Rashford en Jason Sancho kunnen al vroeg op vakantie. 'Het is altijd lastig om spelers af te moeten bellen. Voor de spelers zelf is het nog veel lastiger', begint de bondscoach tegenover de zender. 'Het zijn spelers die heel lang onderdeel zijn geweest van het nationale elftal en/of spelers die superbelangrijk zijn geweest voor Engeland.' Rashford speelde bijvoorbeeld in 2022 nog een zeer goed WK in Qatar, terwijl Henderson er de afgelopen zes eindtoernooien bij was.

Laat er geen gras over groeien 

Southgate heeft een duidelijke mening over de afwezigheid van Henderson en laat er geen gras over groeien. 'Andere spelers zijn hen voorbij gestreefd in de pikorde. Henderson komt fysiek tekort sinds zijn blessure. Zijn fantastische leiderschapskwaliteiten en persoonlijkheid zijn belangrijk, maar hij moet ook op het veld kunnen presteren.' Henderson maakte in 2010 zijn debuut voor het Engelse elftal en speelde tot nu toe 81 interlands.

Tijd om hoofd leeg te maken

Rashford werd dus ook niet geselecteerd en kreeg daar ook een duidelijke reden voor van de bondscoach. 'Op zijn positie hebben andere spelers gewoon een beter seizoen gehad.' Rashford scoorde vorig jaar dertig doelpunten voor Manchester United, maar is het afgelopen jaar geen schim van zichzelf en er zijn zelfs geruchten dat hij de club gaat verlaten.
Wint Atalanta of Bayer Leverkusen vanavond de finale van de Europa League? Wed 10 euro en krijg 50 euro aan bonusgeld! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties