Chelsea-spelers laken besluit van bestuur en steunen ontslagen Pochettino: 'Wat een trainer'

Sportnieuws
woensdag, 22 mei 2024 om 13:25
pochettino
Het besluit van het bestuur van Chelsea om niet verder te gaan met hoofdtrainer Mauricio Pochettino leidt tot gefronste wenkbrauwen bij een behoorlijk deel van de selectie. De spelersgroep werd namelijk niet over het nieuws geïnformeerd en nemen het via sociale media op voor de Argentijn.
De spelersgroep moest volgens The Telegraph het nieuws via de media vernemen. De krant meldt dat de spelers 'in shock' waren toen ze het nieuws hoorden. De Whatsapp-groep van de selectie zou ook helemaal in zijn gestort door het nieuws. Chelsea eindigde na een eindspurt op de zesde plaats, nadat het een behoorlijk deel van het seizoen in het rechterrijtje stond. De buitenwereld had dan ook verwacht dat Chelsea verder zou gaan bouwen op het fundament dat dit seizoen gebouwd is.

Spelers ontevreden met besluit

Nadat Chelsea het bericht om niet verder te gaan met Pochettino de wijde wereld in had gestuurd volgden er al snel reacties van diverse spelers. Zo reageerde spits Nicolas Jackson, die alleen maar lovende woorden over de manager overheeft. 'Ik hou van je, trainer. Ik hoopte dat je kon blijven. Maar moge God u en uw gezin blijven zegenen. Dankjewel voor het advies en de steun. Je bent een echte leeuw en een vechter. Veel succes in de toekomst.'
Miljoenenaankoop en revelatie Cole Palmer lijkt ook niet achter het besluit te staan. 'Trainer, bedankt voor alles wat je voor me gedaan hebt en voor het uit laten komen van mijn dromen. Succes in de toekomst.' Moises Caicedo maakte afgelopen weekend nog een prachtig doelpunt op de slotdag van de Premier League, de middenvelder uit Ecuador vond het 'een waar genoegen' om onder de Argentijn de spelen. 'Ik wens je alle geluk toe in de toekomst. Wat een persoon en wat een trainer.'
Ook The Independent wijt wat woorden aan wat de spelersgroep vind van het vertrek van de coach. 'Net toen de spelers van Chelsea het gevoel hadden dat ze onder Pochettino in de lift zaten, heeft de Argentijn de club met wederzijds goedvinden verlaten', schrijft de Britse krant.
Wint Verstappen weer met ruime voorsprong? Pak 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties