Slot probeerde Stengs te behoeden voor blessurescenario: 'We hadden hem uit de basis gelaten'

Sportnieuws
vrijdag, 01 maart 2024 om 17:00
copyright proshots 24476021
Het ziet er niet best uit uit voor Calvin Stengs. De Feyenoord-middenvelder moest donderdagavond op een brancard het veld verlaten na een tackle van een FC Groningen-speler, en is voorlopig uit de roulatie. Tijdens de persconferentie in aanloop naar de kraker tegen PSV gaf Arne Slot aan dat hij Stengs de afgelopen week voor een blessure-scenario heeft geprobeerd te behouden. Het mocht niet baten, verzuchtte de trainer van de Rotterdammers vrijdagmiddag: 'Je kan niets doen aan zo'n tackle'.
In de vorige weekendwedstrijd tegen Almere City (0-2) liet Slot Stengs tot de verrassing van velen uit de basis. De behendige rechtsbuiten viel nog wel in, maar achteraf blijkt dat zijn trainer hem doelbewust op de bank hield: 'We hebben geprobeerd om hem af en toe minder te laten spelen om hem te sparen. Qua belasting ging dat goed'.

Smerige tackle

Toch stond Slot machteloos toen een smerige tackle van Marvin Peersman donderdag een einde maakte aan Stengs' wedstrijd. De club is nu in afwachting hoe ernstig de blessure uitvalt; daar was vrijdagmiddag nog niets over bekend. Stengs heeft een 'goede nacht' gehad, maar dat zegt natuurlijk niets over zijn verdere medische status. Vrijdag was hij niet aanwezig op de club.

Terug van weggeweest

Stengs zal er zondag niet bij zijn als Feyenoord het opneemt tegen PSV. Gelukkig voor Slot en de zijnen geldt dat wel voor onttroond topscorer Santiago Giménez, die terugkeert van een schorsing in het Bekertoernooi. Of Quillindschy Hartman er ook weer bij is, zal pas dit weekend blijken. De linksback is nog herstellende van een griepvirus.
Wat wordt het wedstrijdverloop bij PSV-Feyenoord? Pak 20 keer je inleg terug als er 2 keer wordt gescoord!. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Pakt Verstappen pole in Bahrein? Krijg twee keer je inzet terug bij Jacks en een mogelijke free bet tot 50 euro. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties