Sibum had geen vertrouwen meer in overwinning Roda: 'Toen geloofde ik er niet meer in'

Sportnieuws
zaterdag, 18 mei 2024 om 11:30
copyright proshots 25229138
Het seizoen van Roda JC is vrijdagavond als een nachtkaars uitgegaan na de 0-5 nederlaag tegen NAC Breda. Door deze nederlaag spelen de Kerkraders ook volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Coach Bas Sibum had al snel door dat na de teleurstelling van vorige week tegen FC Groningen, promotie er niet meer in zat voor Roda.
Twee weken geleden leek alles nog zo mooi voor Roda toen ze heel even dachten dat rechtstreekse promotie binnen was. Sindsdien is het helemaal misgegaan. Vorige week vrijdag werd de wedstrijd om rechtstreekse promotie tegen FC Groningen verloren en in de play-offs verloor Roda met 8-1 over twee wedstrijden van NAC Breda.
Vrijdagavond verloor Roda thuis met 0-5 van NAC. 'Toen zij die 0-2 binnenschoten, was dat een behoorlijke tik,' zei Sibum voor de camera van ESPN na de afgang tegen NAC. 'Toen geloofde ik er niet meer in dat we nog konden winnen.' Ondanks alle tegenslagen vond Sibum dat zijn spelers met een goede mentaliteit aan de wedstrijd begonnen. 'Ze stonden met veel passie en strijd op het veld,' zei de voormalige middenvelder. 'Dat is voor mij een compliment, maar deze ploeg liep niet over van vertrouwen na de tik die de spelers hebben gehad.'

Roda-supporters lieten wedstrijd twee keer staken

De wedstrijd tegen NAC werd tot twee keer toe gestaakt. Na twee tegengoals gooiden fans van de thuisclub bekertjes op het veld. 'Daarmee werd het een trieste avond,' zei de 41-jarige Sibum. Wel was hij complimenteus over een deel van het publiek dat Roda in de slotfase ondanks de pijnlijke avond toezong. 'Ik wil het meer hebben over wat de supporters op de lange zijde deden.'
NAC is door naar de tweede ronde van de play-offs. Daarin is FC Dordrecht of FC Emmen de tegenstander. Die clubs treffen elkaar zaterdag. De eerste wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties