Licht aan het einde van de tunnel: Vitesse eindelijk uit Russische handen

Sportnieuws
vrijdag, 17 mei 2024 om 15:05
vitesse
Vitesse doet er momenteel alles aan om ervoor te zorgen dat de club na dit seizoen nog bestaat. De club heeft nu een doorbraak bereikt: het mag zijn aandelen tijdelijk overdragen aan de onafhankelijke stichting 'Vitesse voor altijd'. Daardoor kan het de relatie met de Rus Valeriy Oyf verbreken. 
Dit nieuws wordt beschouwd als een cruciale stap richting het handhaven van de club Vitesse. De licentiecommissie van de KNVB heeft de aandelenoverdracht goedgekeurd, dat nieuws wordt door de bond zelf bevestigd. De commissie heeft dat besluit genomen op basis van het herstructeringsplan van Vitesse en door de uitspraak van de rechter. Laatstgenoemde gaf toestemming om twee onafhankelijke commissarissen de aandelen van 'Vitesse voor altijd' te laten beheren. 

Voorzichtig optimisme 

Algemeen directeur Edwin Reijntjes is voorzichtig in zijn nopjes. 'Wij zijn enorm blij met het signaal vanuit Zeist. We zijn op de goede weg, ook door de constructieve houding van de Common Group, dat is loon naar het harde werken. Tegelijkertijd moet er nog heel wat water door den Rijn stroomen. We zijn er nog niet, dat besef is er.' Na dit nieuws is de beslissing over de licentie ook met een week uitgesteld.

Nog wat obstakels 

Maar naast de licentie moet Vitesse ook de schulden terugdringen om een faillissement te voorkomen. Er moet 19 miljoen euro aan schulden worden betaald, terwijl de crowdfundingsactie die de club onlangs begon staat ondertussen op meer dan 1,5 miljoen euro staat. Slechts een schijntje van het totaalbedrag, maar Reijntjes bekijkt het positief. 'We gaan keihard door met hetgeen we mee bezig zijn en bekijken het van week tot week met de licentiecommissie. Voor alle Vitessenaren; er lijkt licht aan het einde van de tunnel te ontstaan en dat komt ook door jullie onvoorwaardelijke steun! Voor Geel-Zwart.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties