Perez is keihard voor FC Twente-speler: 'Atletiek was beter, want hij kan niet voetballen'

maandag, 18 maart 2024 om 9:20
copyright proshots 24720446
Zondagavond speelden PSV en FC Twente de topper van speelronde 26 in de Eredivisie. PSV trok uiteindelijk in de slotminuut aan het langste eind door een goal van invaller Ricardo Pepi. Twente had toen al gescoord, maar die treffer werd afgekeurd. Ook kwam buitenspeler Mitchell van Bergen in blessuretijd oog in oog met PSV-keeper Walter Benitez, maar hij verzuimde echter om te scoren. Kenneth Perez is niet te spreken over de kapitale misser.
Het was geen enerverende wedstrijd tussen de nummers één en drie op de ranglijst. Beide ploegen hadden met name in de eerste helft moeite met het creëren van kansen. In de tweede helft brak de wedstrijd meer open en Twente scoorde zelfs. Myron Boadu sprong tegen de keeper aan en kopte hem binnen, Het doelpunt werd afgekeurd door scheidsrechter Joey Kooij. Aan de andere kant kopte Luuk de Jong snoeihard richting het doel, maar Lars Unnerstall wist de bal op wonderlijke wijze uit het doel te houden. In de blessuretijd kwam er zelfs nog een mogelijkheid voor de Tukkers. Van Bergen stormde in zijn eentje richting doel, maar wist de mogelijk niet te benutten. Over die gemiste kans is Perez niet te spreken.

Kan niet voetballen

'Mitchell van Bergen, die is toch net zo schuldig als de rest dat hij niet gewoon de 1-0 maakt', begint Perez. 'Het is een snelle jongen, echt niemand houdt hem bij. Maar hij wilt hem er langs tikken, maar waarom niet gewoon verder naar links. Dan schiet je hem er zo in. Atletiek was denk ik beter voor hem geweest, want voetballen kan hij niet zo goed. Maar zijn snelheid is wel een gigantisch wapen. Stiften is misschien teveel gevraagd, maar dat was natuurlijk de allerbeste optie.' Door de winst op Twente blijft PSV tien punten voor op nummer twee Feyenoord. Twente staat met een voorsprong van vier punten op AZ redelijk stevig op de derde plaats in de Eredivisie. Deze geeft aan het einde van het seizoen recht op deelname aan de voorrondes van de Champions League