Rooney doet boekje open over periode Van Gaal: 'Verhalen die ik eigenlijk niet kan vertellen'

Sportnieuws
maandag, 26 februari 2024 om 9:15
copyright proshots 1043056
Louis van Gaal werd in de zomer van 2014 aangesteld als manager van Manchester United. De periode van de Nederlander in Manchester duurde slechts twee jaar, maar in die tijd heeft hij een onuitwisbare indruk achter gelaten. Wayne Rooney heeft in de podcast It’s All Kicking Off een boekje open gedaan over zijn ervaringen met Van Gaal.
Onder leiding van Van Gaal was Rooney de aanvoerder van United. Veel successen werden er niet behaald. In 2016 wonnen 'The Red Devils' de FA Cup, maar dat betekende ook meteen het einde voor Van Gaal. Rooney sprak in de podcast over het tijdperk Van Gaal en weet zich nog veel te herinneren uit die bewuste periode. 'Ik vond hem een briljante persoonlijkheid en er zijn wat verhalen uit zijn tijd als manager van Manchester United die ik eigenlijk niet kan vertellen', begint de Engelsman.
'Ik hield van zijn trainingen, maar wat hij buiten het veld van de spelers vroeg was lastig', gaat de voormalig aanvoerder verder. 'Als we klaar waren met trainen, dan moesten we negentig minuten wachten tot we mochten eten. Uiteindelijk mocht elke tafel met spelers een voor een eten en de tafel met de stafleden ging als laatste. Je mocht de lunchruimte dan altijd pas verlaten als Van Gaal klaar was, maar hij had elke dag een driegangendiner', zegt Rooney over de lange eetsessies.
Niet iedereen kon de regels die Van Gaal hanteerde waarderen. Rooney was de spreekbuis voor de groep en schroom ook niet om dit te ventileren richting de Nederlandse oefenmeester. 'Ik heb een keer tegen Van Gaal gezegd dat dit tot enorme ergernis binnen de spelersgroep leidde en dat hij dit proces moest veranderen omdat het uiteindelijk averechts voor hem kon werken. Tegen het einde van zijn dienstverband vroeg Louis me hoe hij het vertrouwen van de spelers weer terug kon winnen, maar helaas was het toen al te laat.'

Van Gaal voelde ontslag aankomen

De winst van de FA Cup vierde het voltallige personeel van Manchester United middels een groot feest. Ook Van Gaal was daar aanwezig, maar deelde niet mee in het feestgedruis. 'Normaal is hij altijd erg luidruchtig en vrolijk. Dit keer niet. Hij zat stil met zijn familie in een hoek. Ik ging naar hem toe en zei dat hij van het feest moest genieten omdat we de beker hadden gewonnen, maar hij wist dat hij ontslagen zou worden. Al was hem dat nog niet verteld. Zijn vrouw was tijdens de finale erachter gekomen dat hij ontslagen zou worden.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties