Roglic wankelt, maar wint wel het eindklassement in de Criterium du Dauphiné

Sportnieuws
zondag, 09 juni 2024 om 15:00
copyright proshots 24591095
Primoz Roglic heeft op het nippertje zijn leiderspositie in de laatste etappe van het Criterium du Dauphiné behouden. De Sloveen had slechts enkele seconden over, maar wist Matteo Jorgenson voor te blijven. De slotrit werd gewonnen door de Spanjaard Carlos Rodriguez.
Na een lange solo in de zware bergetappe, waarin hij in de laatste kilometers werd ingehaald, bleef Marc Soler strijdlustig. In de openingsfase bevond de Spanjaard zich opnieuw in de ontsnapping, samen met onder andere zijn teamgenoot Tim Wellens en de Nederlander Bart Lemmen van Visma-Lease a Bike.
Helaas voor Soler lieten de klassementsploegen de vlucht niet ver wegrijden. Vooral Ineos-Grenadiers (voor Carlos Rodriguez en Laurens De Plus) en Lidl-Trek (Guilio Ciccone) hielden het tempo hoog. Ciccone opende na hard werk van ex-wereldkampioen Mads Pedersen al vroeg de aanval.

Jorgenson komt net tekort voor eindoverwinning

Toen Ciccone werd ingehaald, brak de veer bij Roglic. Ondertussen bleven Jorgenson en Rodriguez vooraan over. De Amerikaan van Visma-Lease a Bike stond voor de rit tweede in het klassement, op slechts 1 minuut en 2 seconden van de Sloveen, en zette dan ook flink door. Dit kostte hem echter de rit, die werd gewonnen door Rodriguez. Uiteindelijk kwam Jorgenson zeven seconden tekort voor de eindoverwinning.
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties