Roglic toont goede vorm en wint voor de tweede dag op rij in de Dauphiné

Sportnieuws
zaterdag, 08 juni 2024 om 15:15
copyright proshots 24895893
Primoz Roglic heeft de 7e etappe in de Dauphiné gewonnen. Hij overklaste een groep renners, waaronder Matteo Jorgenson, in het laatste deel van de rit en behaalde zijn tweede opeenvolgende zege. Marc Soler gaf zijn grote voorsprong in de eindfase weg.
De Spanjaard Soler had lange tijd de beste papieren om de overwinning te pakken, maar zijn gezicht verried dat het slotstuk hem zwaar viel. Het peloton rook zijn zwakte en zette alles op alles om hem in de laatste kilometers in te halen. De afstand tussen Soler en de rest werd steeds kleiner, totdat een groepje van elf renners hem met minder dan twee kilometer te gaan inhaalde. De vraag was nu wie van hen de zege zou pakken.
Jorgenson passeerde Soler als eerste, maar voelde de druk van de andere renners. Roglic bleek echter het slimst. Hij zette precies op het juiste moment aan en pakte de overwinning. Remco Evenepoel had al ver voor de eindsprint gelost. Met nog zes kilometer te gaan, zette hij een podiumplaats in de Dauphiné op het spel.
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties