PSV'er wakkert transfervuurtje flink aan: 'Kreeg telefoontje van Kompany, klopt'

Sportnieuws
vrijdag, 31 mei 2024 om 11:00
psv
PSV was dit seizoen vrijwel onverslaanbaar in de Nederlandse competitie, en dat kwam mede door de flitsende acties van rechtsbuiten Johan Bakayoko. De PSV'er mag zich nu gaan opmaken voor een EK met België. Na het EK zullen er knopen moeten worden doorgehakt over de toekomst van de 21-jarige Belg.
Bakayoko was in 2023/2024 goed voor twaalf doelpunten en negen assists in de Eredivisie, en daarmee lijkt hij de interesse te hebben gewekt van verschillende topclubs. Zelf denkt hij dat hij nog beter moet en kan. 'Als je erop terugkijkt, zal de buitenwereld vinden dat het een prima seizoen was bij PSV. Ik geef mezelf een 7 op 10. Dat lijkt niet veel, maar ik weet gewoon dat ik nog beter kan. Meer goals, meer assists, meer betrokkenheid in het spel', vertelt de jongeling aan Het Laatste Nieuws.

Ook dieptepunten 

Het seizoen met PSV was niet alleen maar hosanna, stelt Bakayoko. 'Dat verlies tegen NEC had niet gehoeven. Dat was toen echt een shit-momentje in onze kleedkamer waarbij we dachten: Jongens, we hebben iets doms gedaan. Een andere grote domper voor mij was dat ik ziek was tegen Heracles en daardoor toch niet alle duels kon spelen afgelopen seizoen. De grootste ontgoocheling was evenwel de uitschakeling in de achtste finales van de Champions League tegen Dortmund. Had ook niet gemogen.'

Transfer lonkt

In de zomer van 2023 kon Bakayoko vertrekken uit Eindhoven, maar koos hij ervoor om te blijven. 'Dat was de goeie keuze, ja. Welke ploeg toen ook aan mijn mouw zou trekken, het was niet het juiste moment. Ik wilde kampioen worden met PSV en dat is gelukt.' Deze zomer moet de Belg minimaal vijftig miljoen euro gaan opleveren, maar zelf blijft hij nuchter. 'Het enige wat ik kwijt kan is dat ik volgend jaar ergens op een voetbalveld zal staan. Ik kreeg vorig jaar een telefoontje van Kompany (toen nog trainer van Burnley, red.), inderdaad. Hij legde toen zijn visie op voetbal uit. Dat was mooi. Ik verduidelijkte mijn visie. Het was een goed gesprek, maar dat was dus vorige zomer.' De kans is nochtans aanwezig dat de kersverse trainer van Bayern München Bakayoko nog eens belt.
Pak 50x of 100x je inzet als Real Madrid de Champions League wint! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Profiteer van 50% extra winst bij een winnende inzet op de Champions League-finale! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties