PSV komt maar niet af van schimmige goksponsor: 'Heel vervelend'

Sportnieuws
vrijdag, 19 april 2024 om 13:12
psv
PSV heeft de afgelopen maanden geprobeerd zijn naam van de website van een Aziatisch gokbedrijf te laten verwijderen, zonder resultaat. De koploper van de Eredivisie sloot in 2017 een sponsorovereenkomst met gokbedrijf Wellbet. Inmiddels is de overeenkomst al jarenlang gestopt, maar toch adverteert de site nog altijd met de naam en het logo van de club, zo meldt het NRC.
De club kreeg ruim 100.000 euro en in ruil daarvoor mocht Wellbet het logo van PSV gebruiken in Azië. PSV kon echter toen al niet aangeven wie de eigenaren van het gokbedrijf Wellbet zijn en waar het sponsorgeld dat het ontving precies vandaan kwam.
Het gokbedrijf was ook tijdens de deal al vrij schimmig bezig. Zo stuurde Wellbet in 2017 een acteur naar Eindhoven, die zich voordeed als directeur communicatie, en met toenmalig PSV-directeur Toon Gerbrands de sponsorovereenkomst ondertekende. 'We zijn er heel blij mee', zei Gerbrands in een promotiefilmpje dat destijds werd gemaakt. Dezelfde man dook ook op als vertegenwoordiger bij een deal in 2016 tussen Wellbet en de Italiaanse voetbalcompetitie Serie A. Uiteindelijk bleek via fotosoftware dat het om Mark Lu Webber ging, een Filipijnse man die naar de Verenigde Staten was verhuisd, een opleiding tot verpleegkundige heeft gevolgd en jarenlang in een elektronicazaak in Las Vegas werkte.

Pogingen tot communicatie mislukken

PSV is er dus veel aan gelegen om niet meer geassocieerd te worden met Wellbet. Pogingen tot contact met het bedrijf of consultants van tussenbedrijven hebben vooralsnog niets opgeleverd. Het verzoek om de naam en het logo te verwijderen is dus ingediend, maar PSV heeft 'nog geen reactie ontvangen.', liet een woordvoerder aan het NRC weten. 'Dus hoe fout we het ook vinden, dan hebben we niet veel middelen om er iets aan te doen.'
in Eindhoven vindt men het bovendien 'heel vervelend' dat Wellbet gratis hun naam en logo gebruikt. 'Andere partijen betalen daar veel geld voor, dus dit wil je voorkomen.' Tegelijkertijd heeft PSV de indruk dat de gokwebsite amper nog operationeel is. Sportbookies probeerde ook in te loggen op de website, maar bij het aanklikken komt er een scherm tevoorschijn met een plaatje van een strand, een bord waarbij staat 'pas op voor haaien en bovenaan staat in grote letters 'strand gesloten'. We konden daarna niets anders doen dan de website sluiten. 'We denken niet dat het ons veel schade berokkent', zei de woordvoerder van PSV dan ook.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties