Liegt Luuk de Jong of zit Perez mis?: 'Geen twijfel over mogelijk'

Sportnieuws
maandag, 15 april 2024 om 21:57
copyright proshots 23828871
PSV boekte zaterdagmiddag een eenvoudige 6-0 zege op rode lantaarn Vitesse. Aankomend weekend kunnen de Eindhovenaren de landstitel veroveren als het uit weet te winnen van SC Heerenveen en Feyenoord niet wint van Go Ahead Eagles. Een belangrijke rol zal er weer weggelegd zijn voor Luuk de Jong die inmiddels op 26 competitietreffers staat. Dat de spits gretig is en waarde hecht aan cijfers liet hij zaterdag wel blijken voor de camera van ESPN.....
De Jong scoorde tegen Vitesse twee keer en gaf ook een assist. De 4-0 van Johan Bakayoko werd voorbereidt door De Jong. Tijdens en na het duel rees de vraag al op of het een bewust assist was of dat geluk de grootste factor speelde. Hans Kraay Jr. vroeg de spits er naar. 'Bewust! Ik wist dat Baka daar liep ook. Ik wist dat hij in kwam lopen, dus ik denk: ik leg hem voor hem neer', zegt een bloedserieuze De Jong.
Kraay Jr. heeft er zo zijn bedenkingen over en vraagt De Jong nog een keer op de man af of het wel echt bewust was. 'Ja, vind jij van niet dan?', pareert De Jong de vraag van Kraay Jr. In de studio van ESPN kan Kenneth Perez de woorden van De Jong niet geloven. 'Ik heb nu ook beelden gezien vanachter het doel. Ik denk toch dat Luuk de Jong jokt', is de Deense analist van mening.
'Dit kan niet bewust zijn', gaat Perez verder. 'Zo geef je geen pass. Je ziet op het beeld ook dat hij de bal dood wil leggen op zijn voet.' Duidelijk is te zien dat het onderbeen van De Jong stil hangt bij het balcontact. 'Bij een pass beweeg je je onderbeen.' De Jong zal er deze week vast en zeker nog wel naar gevraagd worden tijdens de diverse persmomenten voorafgaand aan het duel met Heerenveen.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties