Promes mag drie strafschoppen nemen in blessuretijd, maar mist er twee

maandag, 27 februari 2023 om 22:10
copyright proshots 20048079
Quincy Promes staat nog altijd onder contract bij Spartak Moskou. Het Russische voetbal stelt weinig meer voor in Europa na de start van de oorlog in Oekraïne. In de Europese bekertoernooien zijn de clubs niet meer welkom en dus speelt men enkel nog de wedstrijden in de nationale competitie en het bekertoernooi. Maandagavond speelde Promes met Spartak tegen Lokomotiv Moskou en eiste de Nederlander in de slotfase een hoofdrol op.
Spartak had de heenwedstrijd al met 0-1 gewonnen en zag zijn plek bij de laatste vier van de Russische beker maandagavond geen moment in gevaar komen. De Moskovieten stonden tegen stadsgenoot Lokomotiv al met 3-2 voor toen de bizarre blessuretijd aanbrak. Promes, de grote ster van Spartak, was in de vijftiende minuut als aangever betrokken bij het openingsdoelpunt van Mikhail Ignatov. Laatstgenoemde kon na een laag passje van Promes vanbinnen het strafschopgebied binnenschieten.
In minuut 90+3 versierde Promes de eerste strafschop van de wedstrijd. De ex-Ajacied ging onderuit na een tackle van Igor Smolnikov en dacht doelman Ilya Lantratov van elf meter te verschalken met een schot in de linkerhoek. De keeper van Lokomotiv doorzag het plan en tikte de bal weg. Een handsbal van Germán Conti bood Promes in minuut 90+6 een nieuwe kans vanaf de strafschopstip.
Bij zijn tweede poging zette Promes een panenka in. Lantratov bleef in het midden staan en kon simpel redden, maar de VAR constateerde dat de goalie niet op zijn doellijn stond bij het moment van nemen, en dus moest de penalty over. Driemaal bleek scheepsrecht voor Promes, die in minuut 90+9 alsnog kon juichen na een raak schot in de linkeronderhoek. Het was voor Promes zijn 18de doelpunt van het seizoen in zijn 25ste officiële wedstrijd.