Ploegbaas Visma | Lease a Bike geeft update over Tourkansen Van Aert en Vingegaard

Sportnieuws
woensdag, 08 mei 2024 om 14:40
copyright proshots 24895900
Als er één ploeg dit seizoen in de hoek zit waar de klappen vallen, dan is het Visma | Lease a Bike wel. Speerpunten Wout van Aert en Jonas Vingegaard liggen in de lappenmand na valpartijen in Dwars door Vlaanderen c.q. de Ronde van het Baskenland, maar zijn inmiddels weer aan de betere hand. Ploegbaas Richard Plugge gaf tegenover HLN een update.
Terwijl een deel van de Tourploeg van Visma | Lease a Bike begin deze week de gravelrit van de Ronde van Frankrijk verkende en direct doortrok naar de Sierra Nevada voor een hoogtestage, werkte beoogd kopman Jonas Vingegaard in Denemarken zijn eerste kilometers op de fiets af. De klimmer bracht geruime tijd door in een Baskisch ziekenhuis na zijn val in het Baskenland, maar inmiddels gaat het beter. Van Aert zit al langer op de fiets, zo zien we dagelijks terug op zijn Strava-account.
'Wout staat wat verder dan Jonas', bevestigt Plugge dan ook tegenover HLN. De Nederlander zet het proces voor de komende tijd op een rijtje. 'Ze zijn weer aan het fietsen. Wout al meer dan Jonas. In eerste instantie was het belangrijk dat ze weer een gezond mens worden. Nu ben ik blij dat ze fysiek wat dingetjes kunnen. Nadien kunnen ze nadenken over wanneer ze weer atleet worden. En pas nadien kunnen we het hebben over een planning.'

Visma | Lease a Bike gaat binnenkort zitten voor planning Van Aert en Vingegaard

'Zoals het nu gaat kunnen we over een week of twee weer met ze praten als atleet', stelt de CEO van Visma | Lease a Bike. 'Met Wout moeten we kijken hoe we de komende week de planning kunnen maken.' Van Aert zou eigenlijk de Giro rijden, maar na het skippen van de Italiaanse ronde komt de Tour nadrukkelijker op de radar.
'Wat Jonas betreft, is de Tour voor ons niet uitgesloten', herhaalt Plugge de woorden van zijn kopman. 'Dat zullen we zien. We gaan met Jonas enkel naar de Tour als hij honderd procent is. Hij is iemand die het snel oppakt en ontstellend veel talent heeft. Over maximaal twee weken kennen we het antwoord op de vraag of de Tour haalbaar is. Niet eerder. Ik heb er nog steeds goede hoop op', stelt Plugge
In De Leiderstrui ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties