'Pikachu' krijgt koekje van eigen deeg na kritiek op Littler: 'Niet de eerste keer dat hij stekelig doet'

Sportnieuws
zondag, 17 maart 2024 om 12:38
pietreczko
De woorden die Ricardo Pietreczko onlangs tegen Luke Littler sprak, hebben veel stof doen opwaaien in de dartswereld. De 29-jarige Duitser, bijgenaamd 'Pikachu', noemde het zeventienjarige toptalent na afloop van hun match onder meer 'arrogant'. Veel prominenten uit de sport nemen het echter op voor Littler en betichten Pietreczko van stekelig gedrag.
De Duitser en de Brit clashten vorig weekend in de halve finale op het podium van de Belgian Darts Open in Wieze. Littler won echter met 7-3 en direct na afloop had Pietreczko een woordenwisseling met Littler, die hij 'arrogant gedrag' verweet. Naar verluidt was dat omdat Littler 147 op een vrij aparte wijze uit probeerde te gooien.
Dat zei Littler tegen Sky Sports. 'Ik hoorde mensen zeggen dat het om mijn poging tot een 147 finish zou draaien. Ik ging toen voor triple 19, dubbel 20 en bull, omdat ik een fan ben van dubbel 20. Als ik die geraakt had, schatte ik mijn kansen op de bull wel hoog in.'

Bijval van dartswereld

Onder meer Rob Cross en Luke Humpries namen het voor Littler op, net als voormalig prof Paul Nicholson. 'Dit is niet de eerste keer dat Ricardo stekelig doet tegen mensen op het podium, maar ik kan goed met hem opschieten en ik kan niet verklaren waarom hij zo doet. Darts is een op en neer gaande sport, dus het gaat erom hoe je met al die verschillende emoties omgaat', zei de Australische ex-darter.
Nicholson denkt zelfs dat Littler er nog beter door ging gooien en dat 'Pikachu' dit nog een tijdje zal achtervolgen. 'Ricardo is er niet goed mee omgegaan en als gevolg van wat er in het weekend is gebeurd, weet ik zeker dat niemand in het publiek of op sociale media hem dit zal laten vergeten. Op een vreemde manier heeft Ricardo met zijn gedrag Luke zelfs een dienst bewezen, want hij werd er nog extra door gemotiveerd'.

Excuses van Pikachu

Pietreczko kwam uiteindelijk dan ook tot inkeer en bood zijn excuses aan via social media. 'Ik wil mijn excuses aanbieden voor mijn gedrag op het podium in Wieze. Ik was echt trots op het bereiken van de halve finale, maar werd een beetje te emotioneel en reageerde overdreven. Sorry Luke Littler, ik heb veel respect voor wat je hebt bereikt, en normaal gesproken ben ik juist een fan van fancy checkouts.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties