Peter Bosz geeft uitleg over zijn werkwijze: 'Dit is een theorie die ik in Frankrijk heb geleerd'

Sportnieuws
donderdag, 23 mei 2024 om 15:00
copyright proshots 25155055
Peter Bosz stond lange tijd bekend als de coach die attractief voetbal speelde, maar er nooit prijzen mee won. In de zomer van 2023 werd Bosz de coach van PSV en veranderde alles: hij wist in één jaar tijd de Johan Cruijff Schaal en de Eredivisie te winnen. De oefenmeester heeft in de podcast van GoodHabitz uit de doeken gedaan wat zijn werkwijze is. 
'Ik ben altijd op zoek naar drie captains in mijn team', begint Bosz. 'Dit is een theorie die ik in Frankrijk heb geleerd en vrij interessant vind. Als je naar een team kijkt, dan is er altijd iemand die heel sociaal is. Iemand die weet wanneer de vrouw van de coach jarig is, die naar me toe komt om te bespreken wat de groep nodig heeft. Een sociaal iemand, dat is één van mijn aanvoerders.' In de PSV-selectie van het kampioensjaar lijkt dit sociale type Joey Veerman te zijn geworden. 

Leider op het veld 

'Dan heb je de aanvoerder op het veld, de leider die opstaat als we onze wedstrijd spelen'. Hiermee doelt de oefenmeester naar alle waarschijnlijkheid op captain Luuk de Jong. Dit seizoen was de spits zeer belangrijk in de Eredivisie met 29 doelpunten en 15 assists. 'Er is er altijd wel één die grappig en gek is', vervolgt Bosz. 'Iemand die altijd aan het dollen is met zijn ploeggenoten. Alle andere spelers kun je ergens plaatsen tussen die drie leiders'. Met de derde leider doelt Bosz waarschijnlijk op André Ramalho.

Als eenheid 

Vervolgens is het de taak van (en volgens) Bosz om die drie leiders met de neus dezelfde richting op te krijgen. 'Als dat lukt, dan zullen alle andere spelers volgen', is de trainer van mening. 'Dan zal je nooit problemen binnen je team hebben.' De PSV-trainer lijkt hierin gelijk te hebben gekregen. De buitenwereld heeft namelijk nooit meegekregen dat de kampioensselectie met interne brandjes zou moeten dealen. Integendeel; in praatprogramma's en interviews ging het regelmatig over een 'hechte groep' vol spelers die voor elkaar door het vuur willen gaan.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties