Overmars gevierd man in Antwerpen: Eerste prijs van het seizoen is binnen

zondag, 30 april 2023 om 19:00
copyright proshots 18842919
Dankzij een 2-0 overwinning op KV Mechelen heeft Antwerp FC de Belgische beker veroverd. Vincent Janssen was wederom belangrijk met de openingstreffer. In een weinig enerverende finale had de Nederlandse enclave van Antwerp geen moeite met Mechelen en wist het zodoende de eerste prijs van het seizoen te veroveren.
In zijn eerste seizoen als technische directeur van Antwerp FC heeft Marc Overmars de harten veroverd van de fans in Antwerpen. Met het winnen van de nationale beker kan het seizoen als geslaagd worden betiteld. Echter kan er nog een veel grotere prijs geworden worden. In de strijd om de landstitel staan de Antwerpenaren slechts twee punten achter op koploper Racing Genk en heeft men alle geloof in een gigantische stunt.
In de finale tegen KV Mechelen zagen we maar liefst vijf spelers starten die een verleden in de Eredivisie hebben. Toby Alderweireld, Calvin Stengs, Jurgen Ekkelenkamp, Gyrano Kerk en Vincent Janssen kregen een basisplaats van trainer Mark van Bommel. Laatstgenoemde schoot Antwerp na 35 minuten spelen op een 1-0 voorsprong vanaf de penaltystip. Tien minuten voor de tijd scoorde Michel-Ange Balikwisha de 2-0. Mechelen was vanaf dat moment verslagen en kon ook in de resterende minuten, waaronder zeven minuten blessuretijd, niet meer gevaarlijk worden.
Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+