'Oude man' in Giropeloton kan rustdag goed gebruiken: 'Ketting sloeg overal op en neer'

Sportnieuws
maandag, 13 mei 2024 om 15:35
copyright proshots 25190567
Ondanks een val en geen verloren secondes, was Geraint Thomas na afloop van de door Olav Kooij (Visma | Lease a Bike) gewonnen rit niet te spreken over de etappe. Met name het parcours zat de 37-jarige renner dwars.
'Het gaat een hoop over veiligheid, en dit was totaal niet veilig', was de kopman van INEOS Grenadiers tegenover Eurosport duidelijk. 'Wij zijn soms net een paar clowns in een circus. Mijn ketting sloeg overal op en neer. Dat is niet echt lekker. Het is ook best wel angstig, als je sommige wanhoopspogingen ziet van renners en die dan stuiterend door alle grote gaten, die overal liggen, voorbij komen. Ik ben zeer blij om ongeschonden uit deze etappe te komen, als ik eerlijk ben.'
Gelukkig kon de Welshman, de nummer drie van het algemene klassement, rekenen op de steun van zijn ploeggenoten. 'Het was in de finale gewoon heel chaotisch. Maar de mannen kijken al de hele week goed naar me om, dus ik zat vaak op de juiste plek.' Goed van voren, als 32ste, kwam Thomas de streep in Napoli over.

Rustdag komt als een geschenk

De dag na deze negende rit, op de maandag, heeft het hele Giro-peloton een rustdag. En die komt voor Thomas ook wel gelegen. 'Ik ben ten eerste al heel blij om uit dit peloton te stappen met al deze renners, zegt een oude man nu', lacht Thomas naar de camera's. 'Maar ja, het is wel even lekker.'

In aanraking met het asfalt

Dan zal er ook meer duidelijk zijn over de ernst van zijn valpartij, welke vlak voor de finale plaatsvond. 'Geraint is in orde. Hij had wat last van z'n elleboog, maar sprong op als een kat na die val. Dat is goed', aldus ploegleider Zak Dempster.
Bij de valpartij van Thomas lagen meer renners tegen het asfalt. Ook ploeggenoot Tobias Foss en Maximilan Schachmann (BORA-hansgrohe) lagen erbij. De drie, gevallen bij een gladde rotonde, konden gelukkig wel weer hun weg terug naar het peloton vervolgen.
©In De Leiderstrui

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties