Concurrenten voor 'Pogi' of kandidaten voor zilver? Deze renners hopen de Giro-topfavoriet te kunnen uitdagen

Sportnieuws
vrijdag, 03 mei 2024 om 17:15
copyright proshots 24789883
Ga naar een willekeurige bettingsite en kijk hoeveel je ervoor terugkrijgt als je Tadej Pogacar de Giro D'Italia laat winnen. Twee dagen voor de start van de grote ronde is er maar één topfavoriet, en dan een hele tijd niets; het is tekenend dat zelfs de runner-up van vorig jaar weinig kansen wordt toegedicht. Welke renners hebben de komende weken stiekeme hoop dat ze de verwachtingen van de wielerwereld kunnen logenstraffen? En strijden zij voor plek twee, of mogen kunnen ze op een goede dag ook de topfavoriet uitdagen?

Geraint Thomas

Na een heroïsche strijd met Primoz Roglic is de doorgewinterde Geraint Thomas klaar om voor het tweede jaar op rij het Giro-podium te bestormen. De 37-jarige Brit 'moet' niets meer nadat hij in 2018 al eens de Tour de France won, maar barst nog altijd van de ambitie en valt nooít uit te vlakken. Pieken op het juiste moment is voor de runner-up van 2023 haast een levensstijl: 'Renners pieken nog steeds naar wedstrijden, maar ik presteer helemaal niets tot aan mijn grote doel', liet Thomas woensdag door In De Leiderstrui optekenen. In 2022 was de INEOS-kopman de lachende derde in de Tour de France toen alle ogen gericht waren op het duel tussen Pogacar en Jonas Vingegaard.
Er moet een wonder gebeuren wil Thomas er de komende drie weken op enig moment in slagen om Pogacar te lossen. Maar de lachende tweede? Dat kan zomaar.

Romain Bardet

De tweede renner op ons lijstje is inmiddels ook alweer 33, en werd in zijn jonge jaren nog als de wielertoekomst van Frankrijk gezien. De belofte van een podium in een grote ronde werd inderdaad vervuld, en de voorbije jaren sleept Bardet zich met vereende krachten nog altijd achter de nieuwe jonge goden aan. Anno 2024 ziet het ernaar uit dat de Fransman voor het eerst sinds 2017 (toen hij 3e werd in de Tour) weer eens het podium van een grote ronde zou kunnen bestijgen. Is het symbolisch dat Bardet in Luik-Bastenaken-Luik als trotse 'best of the rest' finishte?
Pogi verslaan is voor Bardet geen realistisch scenario, de concurrentie voor plek twee pijnigen wél.

Antonio Tiberi

De naam van jongeling Tiberi zal niet bij alle wielervolgers een groot groen lampje laten branden. Bij sommigen is dat omdat ze hem gewoonweg nog niet zo goed kennen, bij anderen omdat ze hierdoor worden herinnerd aan een onsmakelijk incident met een kat. Ook wij neigen door deze voorgeschiedenis naar de zwarte lijst, maar Tiberi is nu eenmaal in de wielervorm van zijn leven; in de Tour of the Alps, een gezette voorbereidingskoers op de Giro, toonde de Bahrain-renner zich elke dag en werd hij uiteindelijk derde. Op papier is Damiano Caruso, de nummer vier van vorig jaar, net zozeer de kopman van de ploeg als de 22-jarige.
Als de jongeling met offensief aanvalsgedrag tot smaakmaker weet uit te groeien in de bergen, kan hij de boel achter Pogacar aardig opschudden en ook zijn meer ervaren concurrenten nerveus maken.
Voor andere klassementsrenners en podiumkandidaten, lees ook de voorbeschouwing van In De Leiderstrui.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties