Opvallend nieuws uit Spanje: 'Frenkie de Jong wil niet meewerken aan plan van Barcelona'

Sportnieuws
woensdag, 24 april 2024 om 11:33
frenkie de jong
Frenkie de Jong en FC Barcelona was liefde op het eerste gezicht, toch lijkt het de laatste twee á drie jaar niet echt lekker te lopen. Dat kat-en-muisspel krijgt nu wederom een nieuw hoofdstuk. Barcelona staat aankomende zomer open voor een lucratieve transfer van De Jong, maar de speler zelf heeft hele andere plannen.
Afgelopen week liet het Spaanse Relevo al weten dat Barcelona niet onwelwillend tegenover de verkoop van De Jong staat. De Spaanse club zou naar verluidt zo'n zestig á zeventig miljoen verlangen van geïnteresseerde clubs. Diario SPORT komt nu ook naar buiten met het nieuws dat De Jong een stap mag gaan maken. Barcelona zal namelijk eerst spelers moeten verkopen, voordat het zelf spelers kan gaan aantrekken. Deco, de sportief directeur, hoopt vooral een typische nummer zes binnen te halen, een type Sergio Busquets.

Interesse uit iedere hoek

De reden dat De Jong constant wordt genoemd als het over verkoop gaat, is omdat de Nederlander een grootverdiener is bij de ooit zo succesvolle club. De Spaanse media melden ook dat de club vindt dat ze teveel middenvelders hebben voor slechts drie posities. Relevo schrijft dat Bayern München interesse heeft getoond in de middenvelder. SPORT noemt dan weer Paris Saint-Germain en ook clubs uit de Premier League zouden De Jong hoog op het lijstje hebben staan.

Wederom poot stijf houden?

Deze kwestie lijkt een herhaling van zetten te zijn. Joan Laporta is de voorzitter van Barcelona en hoopte al eerder afscheid te nemen van De Jong toen Manchester United zeer geïnteresseerd was en zelfs al een akkoord met Barcelona had liggen. Frenkie hield destijds zijn poot stijf en naar alle verwachting zal de Nederlander dat weer doen. Hij ziet Barcelona namelijk nog steeds als zijn droomclub en droomstad. De Jong zal zich eerst focussen op het aankomende EK, om daar zo fit mogelijk aan de aftrap te staan.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties