Derksen en Van der Gijp zien oud-Ajacied falen: 'Zet die stap naar de top maar niet'

Sportnieuws
donderdag, 18 april 2024 om 11:20
frenkie de jong
Frenkie de Jong liet in zijn tijd bij Ajax zien over een enorm potentieel te beschikken. Johan Derksen en René van der Gijp zijn echter teleurgesteld in de ontwikkeling van de middenvelder en vinden dat de Nederlander de stap naar de absolute top nog niet heeft gezet. Zo zijn de analisten van mening dat hij er niet staat in de wedstrijden dat het erom gaat en zichzelf te weinig laat zien.
Van der Gijp is teleurgesteld in De Jong en ziet hem de absolute top niet meer halen. 'Wat is nou een Europese topspeler. Dat is iemand die het op dit soort momenten vaker laat zien. Luka Modric, Toni Kroos, Jude Bellingham, Kevin de Bruyne dat soort jongens. Kylian Mbappé doet het niet altijd wanneer het erom gaat, maar wel in tachtig procent van de gevallen. De Jong doet het in tien procent van de gevallen', zegt Van der Gijp woensdagavond bij Vandaag Inside.

Altijd de veilige weg?

'Vind je niet dat hij het altijd op een veilig plekje op het veld doet', haakt Derksen in op Van der Gijp. 'Hij is nooit dezelfde gevaarlijke man voor het strafschopgebied. Hij is altijd ergens waar de beslissing niet valt. Je kunt hem wel in de voeten aanspelen, dan doet hij er iets goed mee. Die laatste stap naar de top maakt hij maar niet', gaat 'de snor' verder.
Van der Gijp heeft altijd gedacht dat De Jong zou uitgroeien tot een absolute wereldspeler. Maar na vele jaren het shirt van FC Barcelona te hebben gedragen ziet Gijp de tekortkomingen van de Oranje-international de overhand houden. 'Sergio Busquets was ook niet gevaarlijk voor het doel. Alleen zei die wel als het achterin moeilijk werd: ''Geef die bal maar aan mij''. Hij doet dat niet hé. Zonde, want ik had wel verwacht dat hij die stap naar de top zou maken.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties