Nederlandse shorttracker herstelde twee jaar van blessureleed en wordt nu uit team gegooid: 'Topsport is hard'

Sportnieuws
donderdag, 25 april 2024 om 16:21
copyright proshots 6879474
Een hard gelag voor Sven Roes, die de voorbije jaren een van de waarden was binnen de Nederlandse shorttrackselectie. De 24-jarige shorttracker maakt donderdagmiddag op zijn Instagrampagina bekend dat hij door leidinggeven binnen de Nederlandse schaatsbond (KNSB) uit het team is gezet. De reden: hij heeft geen prestaties geleverd. Maar dat was de voorbije twee jaar nu juist onmogelijk, omdat Roes herstellende was van hardnekkig blessureleed...
'Ik heb twee jaar lang blessureleed gehad en daardoor kon ik niet trainen of wedstrijden schaatsen', doet de shorttracker online zijn verhaal. 'De grootste reden dat ik uit de selectie ben gezet, is omdat ik de afgelopen twee jaar geen prestaties heb geleverd. Dat is mij echt in het verkeerde keelgat geschoten.'

Meetrainen

Topsport is hard, beseft Roes zich. Hij koos niet voor zijn plezier voor deze revalidatieroute maar wordt nu toch met de rekening gepresenteerd. Hoewel de shorttracker in het seizoen 2024/2025 geen deel meer zal uitmaken van Team NL, krijgt hij richting de grote toernooien (de wereldbekerwedstrijden, het EK en het WK) wel de kans om mee te trainen. Momenteel beraadt Roes zich erop of hij op dat aanbod ingaat.

Steun van collega's

Het emotionele verweer van de sporter kreeg op Instagram snel bijval van collega-shorttrackers en oud-teamgenoot. 'Krankzinnig', schrijft Jens van 't Wout, medaillewinnaar op het voorbije WK. Oud-shorttracker Daan Breeuwsma noemt het besluit 'bullshit'. Schaatser Jenning de Boo probeert hem moed in te spreken: 'Jij kan dit maat'. In 2019 en 2020 behaalde Roes op het NK Shorttrack nog meerdere nationale titels.
Pak 50 of 100x je inzet terug als PSV minimaal twee doelpunten maakt tegen sc Heerenveen! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties