Drie redenen om uit te kijken naar het WK Shorttrack 2024

Sportnieuws
dinsdag, 12 maart 2024 om 17:39
copyright proshots 15420628
In het weekend van 15, 16 en 17 maart staat het WK Shorttrack op het programma. Een prachtig affiche voor liefhebbers van de sport, want na een EK (zonder de Aziatische en Amerikaanse toppers) en een aantal World Cups gaat het er nu, met respect, weer eens écht om spannen. Sportbookies noemt drie redenen waarom het extra kan lonen om dit weekend wat televisietijd voor dit evenement vrij te maken.

Ahoy is het decor

Het WK Shorttrack wordt dit jaar verreden in Nederland, om precies te zijn in evenemententempel Ahoy (Rotterdam). Als je dit leest en denkt, 'verrek, laat ik dan eens tickets bemachtigen', dan ben je helaas te laat, maar de NOS brengt het toernooi op de twee finaledagen (zaterdag en zondag) uitgebreid in beeld. Overigens gebeurt het wel vaker dat er in Nederland grote wedstrijden worden verreden, maar dat is dan meestal in Dordrecht.

De terugkeer van Schulting

Suzanne Schulting was in 2022 de Nederlandse schaatskoningin van de Olympische Spelen, maar het seizoen dat volgde was voor haar fysiek en mentaal ontzettend lastig. Een ongeval op de trainingsbaan zorgde ervoor dat haar geplande comeback weer even op losse schroeven kwam te staan, maar Schulting pakte de draad weer op en keerde tijdens de World Cup in Dresden (februari) terug op wedstrijdniveau. In de interviews die ze gaf heeft ze er nooit een geheim van gemaakt wanneer ze er weer volledig wil staan: tijdens het WK in eigen land, als alle buitenlandse toppers aanwezig zijn en ze ook de strijd aan kan gaan met onder meer Xandra Velzeboer en Selma Poutsma.

Spektakel gegarandeerd

Spektakel in de shorttrackcirkel is (bijna) altijd gegarandeerd, en zéker op de grote toernooien. Waar de schaatsers op het WK Sprint-en Allround netjes in hun baan bleven, is het in het shorttrack niet uitzonderlijk als er twee of drie rijders gediskwalificeerd worden in een finale. Het eeuwige spelletje om het veroveren van de juiste positie wordt op het scherpst van de snede gespeeld, en helaas voor de toppers zelf speelt ook botte pech daarin een rol. Voor de neutrale toeschouwers en Oranjefans zorgen die wedstrijdomstandigheden dan weer juíst voor dat extra beetje spanning.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties