Schulting rijdt race uit met gebroken enkel: 'In het ziekenhuis vroeg de arts mij...'

Sportnieuws
maandag, 18 maart 2024 om 15:00
schulting
Het had een sprookje moeten worden voor Suzanne Schulting, maar het WK shorttrack eindigde in een nachtmerrie. De 26-jarige Friezin viel op de halve finale van de 1500 meter, kreeg een straf op de halve finale van de 500 meter en brak in de finale van de 1000 meter haar enkel. Toch besloot ze de herstart te doen, tot ongeloof van de arts later in het ziekenhuis.
Schulting probeerde in de laatste ronde Hanne Desmet in te halen en werd daarbij onderuit gekegeld. Zij, en nog twee andere schaatssters die vielen, raakten hard de boarding. Desmet kwam als eerste over de streep, maar kreeg straf voor het ten val brengen van Schulting en mocht niet meer meedoen bij de herstart die de scheidsrechters inlasten.
Wonder boven wonder probeerde Schulting zwaar geblesseerd nog om de herstart te doen. Na twee rondes moest ze toch opgeven en werd ze naar het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam gebracht. 'In het ziekenhuis vroeg de arts nog hoe ik het voor elkaar had gekregen om de race uit te rijden.'

Zowel Schulting als Desmet bestolen?

Schulting was woedend op Desmet. 'Ik lag op koers voor goud totdat Hanne mij de baan uitkegelde. Dat was de niet de eerste keer dit weekend dat ze dit deed. Dat mag best gezegd worden.' Desmet daarentegen is verbijsterd over het besluit van de wedstrijdleiding. 'Ik werd van achteren aangereden en vastgepakt. Raar dat ik dan een straf krijg voor armblocking. Dit is een grote teleurstelling, ik ben bestolen van een wereldtitel.'
Uiteindelijk won de Amerikaanse Kristen Santos-Griswold, de Zuid-Koreaanse Gilli Kim pakte zilver en de Italiaanse Arianna Fontana veroverde brons. De nummer één en twee van de 1000 meter in Ahoy hadden trouwens extreem veel geluk. Zij waren het die samen met Schulting onderuit gingen en de boarding raakten, maar kwamen er in tegenstelling tot de Nederlandse ongedeerd vanaf. 

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties