Van Gerwen hekelt laptopinterview na verliespartij: 'Ze moeten gewoon mensen naar Engeland sturen'

Sportnieuws
vrijdag, 08 maart 2024 om 9:55
van gerwen
Het was een korte en pijnlijke avond voor Michael van Gerwen tijdens de Premier League Darts. De Nederlander moest al in de kwartfinale (en daarmee in de eerste pot) zijn meerdere erkennen in Rob Cross, die zegevierde met 6-2. Achteraf werd Van Gerwen naar een laptop van Viaplay geloodst, waar hij via een videoverbinding zijn zegje moest doen over het verloren duel. De meervoudig wereldkampioen liet er vervolgens geen twijfel over bestaan dat hij daar eigenlijk totáál niet op zat te wachten.
'Het heeft geen zin om verliezers te interviewen, want er komt niks zinnigs uit', stelde een teleurgestelde en vermoeide Van Gerwen na zijn wedstrijd. De Brabander kon het donderdag in Brighton niet bolwerken tegen Rob Cross, die in januari nog de halve finale van het WK speelde, maar in de meeste onderlinge duels toch voor Mighty Mike moet buigen.

Vertraagd op Schiphol

Van Gerwen wist zijn gebruikelijke niveau echter bij lange na niet te halen; zo gooide hij in heel de wedstrijd maar één score boven de 140. Na afloop gaf hij bij Viaplay aan dat zijn voorbereiding verre van optimaal was geweest: 'Ik had een vertraging van 6,5 uur op Schiphol, dus ik kwam hier pas om twee uur in de nacht aan in mijn hotel. Ook dat hoort erbij als je veel reist.' Cross wist met gemiddeld spel door te stoten, waarna hij verloor van latere winnaar Luke Humphries.

'Daar baal ik meer van dan m'n eigen spel'

De grootste ergernis zat hem bij Van Gerwen opvallend genoeg niet bij zijn vroege exit, maar bij de manier waarop hij na afloop werd geïnterviewd. Dat gebeurde namelijk via een videoverbinding met de dartsstudio van Viaplay, waarbij er dus geen reporter ter plaatse was om de darter te ondervragen. 'Arjan van der Giessen was in Engeland, waarom is hij hier niet?', verwees Van Gerwen naar een van de vaste reporters van de streamer. 'Dit is een mooi bericht naar jullie. Ze moeten gewoon mensen naar Engeland sturen. Nu moet het via de laptop en vorige week zag ik er ook uit als een debiel. Daar baal ik echt van, zo via de laptop'.
Van Gerwen hekelt het feit dat hij via de videoverbinding slecht verstaanbaar kan zijn of lullig over kan komen, zonder dat hij daar zelf iets aan kan doen. Als verliezer heeft hij naar eigen zeggen bovendien al geen zinnig verhaal te vertellen ('Ik snap dat jullie het hierbij laten'). 'Als je mij niet kan verstaan, dan ligt dat aan die laptop', deed de getergde topdarter zijn beklag. 'Dit komt gewoon heel amateuristisch over naar de rest van de wereld. Wij darters komen van heel ver en dan is dit gewoon verschrikkelijk met zo'n laptop.' Door het verlies tegen Cross is Luke Humphries Van Gerwen in de Premier League-stand genaderd tot op drie punten.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties