Mist de rijzende wereldster van tennisjaar 2024 Roland Garros? 'Iets is niet 100 procent oké'

Sportnieuws
maandag, 06 mei 2024 om 10:30
copyright proshots 22222304
De tweede Grand Slam van tennisjaar 2024 start al binnen enkele weken, maar de deelname van enkele absolute wereldtoppers is nog hoogst onzeker. Carlos Alcaraz, de huidige nummer 3 van de wereldranglijst, speelt vanwege een armblessure niet op het ATP-Masterstoernooi van Rome (dat op maandag begint), en ook Jannik Sinner heeft zich afgemeld. De winnaar van de Australian Open heeft afgelopen week in Madrid een heupblessure opgelopen en onderging uit voorzorg ook al een MRI-scan.
Tot voor kort kende 2024 alleen hoogtepunten voor Sinner. Na een slopend, maar qua prestaties uitstekend najaar pakte de Italiaan door en schreef hij in Melbourne een eerste Grand Slam op zijn naam. Langzaamaan begon de tenniswereld naar de lang onbedreigde nummer één van de wereldranglijst te kijken: zou Sinner dan de man zijn om Novak Djokovic van zijn troon te stoten?

Voorsprong kan groter worden

Na het ATP-Masterstoernooi van Madrid, dat zondag werd gewonnen door de Rus Andrei Rublev, is dus duidelijk dat het antwoord op die vraag nog even op zich laat wachten. Sinner zegde zijn kwartfinalepartij tegen latere finalist Felix Auger-Aliassime af omdat hij last had van zijn heup, en speelt deze week dus niet in Rome. Omdat ook Carlos Alcaraz zich heeft afgemeld, ligt er voor Djokovic een uitgelezen kans om extra punten te pakken richting Roland Garros (nadat de Serviër zich in Madrid zelf niet liet zien).

Race tegen de klok?

'Ik speel nu een periode niet en dan bekijken we hoe het vanaf volgende week gaat', stelt Sinner. 'We zagen op de MRI dat er iets niet 100 procent oké is. We hebben echter alles onder controle. Als het niet 100 procent wordt, dan stop ik ietsje langer. Herstellen is het allerbelangrijkste.' Roland Garros start op 20 mei.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties