Alcaraz en Medvedev roemen Sinner in aanloop naar clash: 'Hij lijkt onverslaanbaar'

Sportnieuws
zaterdag, 16 maart 2024 om 9:30
copyright proshots 23185191
Hij moest er een bijenplaag voor doorstaan, maar het is gelukt: Carlos Alcaraz is zaterdag een van de halve finalisten op het ATP-masterstoernooi van Indian Wells (BNP Paribas Open). Zijn affiche liegt er niet om. De Spanjaard treft namelijk Jannik Sinner, die in zijn kwartfinale te sterk was voor de Tsjech Jiří Lehečka. In de (steeds verder wegtrekkende) schaduw van Novak Djokovic strijdt Sinner om de nummer 2-positie op de wereldranglijst op korte termijn van zijn tegenstander te kunnen overnemen. Zien we hier door de verdere opkomst van de Italiaan een nieuwe titanenstrijd in de maak? 
De Australian Open van 2024 was een cruciaal toernooi voor Sinner, en niet alleen omdat hij in Melbourne zijn eerste Grand Slam pakte. Door Novak Djokovic te verslaan, logenstrafte de Italiaan het idee dat de Serviër ook met zijn 36 jaar nog een patent heeft op zo'n beetje elke grote winstkans.

Alcaraz vs. Djokovic

US Open-winnaar Carlos Alcaraz (2022) kwam al eerder zover. Hij versloeg Djokovic toen hij de lijstaanvoerder voor het eerst ontmoette (in mei 2022), en versloeg hem ruim een jaar later ook nog eens op het moment dat het er écht om ging: op het heilige gras van Wimbledon. Toch is de twintigjarige topper Djokovic nog niet definitief voorbij. Het is een stelling die niet alleen wordt gesupport door de volgorde op de wereldranglijst, maar ook door de onderlinge statistieken. De laatste twee onderlinge duels gingen namelijk tóch weer naar Djokovic.

De opkomst van Sinner

Omdat Djokovic niet het eeuwige leven heeft (al denkt hij zelf misschien van wel), komen we in de zoektocht naar een mogelijke nieuwe titanenstrijd al snel uit bij de man die Alcaraz zaterdag treft op Indian Wells. Sinner heeft in 2023 nog geen wedstrijd verloren, en hij speelde er al zestien. Als het om momentum gaat, is de Australian Open-winnaar dus de duidelijke favoriet. 'Hij lijkt onverslaanbaar', zei Daniil Medvedev donderdag tijdens een persconferentie. De Rus heeft alle reden om zijn concurrent te vrezen: mocht hij zijn eigen halve finale winnen van Tommy Paul, dan stuit hij daarna op de winnaar van Sinner-Alcaraz.

Onderling resultaat

Pakken we de statistieken erbij, dan zijn de kansen een stuk gelijker. Sinner mag de laatste twee onderlinge duels dan gewonnen hebben, in de totaalbalans staat het gelijk (4-4). Bovendien speelden de twee vorig jaar óók de halve finale op Indian Wells, en toen won Alcaraz. Toch is vooral Alcaraz in aanloop naar het treffen op zijn hoede: 'Ik weet eigenlijk nog niet hoe ik de wedstrijd moet gaan benaderen. 'Hij is op dit moment de beste tennisser ter wereld. Het wordt een grote uitdaging voor me om te zien waar ik sta als ik het tegen hem opneem'.

Van officieus naar officieel

Officieus is Sinner op dit moment al de nummer 2 van de wereld. Als de punten van ATP-jaar 2023 niet worden meegenomen (de resultaten die meetellen voor de lijst veranderen naarmate het seizoen vordert, red.), profiteert de huidige 3 van zijn Australian Open-winst en steekt hij Alcaraz voorbij. Mocht hij zaterdag ook daadwerkelijk van de Spanjaard winnen, dan kan dat 'officieus' de prullenbak in en is Sinner maandag de officiële nummer 2. Alle reden voor Alcaraz dus om de verdediging van de 'onverslaanbare' Italiaan snel te willen slechten.

Op en naast de baan

Of er nu een toekomstige titanenstrijd in de maak is of niet, naast de baan kunnen de twee het prima met elkaar vinden. 'We zijn goede vrienden', bevestigde Sinner afgelopen najaar nog. 'Maar eenmaal op de baan word ik toch nerveus, omdat ik koste wat het kost wil winnen'.
Wil je dit duel niet missen? De Indian Wells is live te volgen via Ziggo Sport. De precieze wedstrijdtijd moet nog gepubliceerd worden op de toernooiwebsite.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties