Mislintat zegt waar het bij Heitinga aan schort: 'Het was een zware beslissing, maar...'

Mislintat zegt waar het bij Heitinga aan schort: 'Het was een zware beslissing, maar...'

Ajax gaat John Heitinga niet als hoofdcoach aanstellen, zo melden onder meer De Telegraaf en Voetbal International. Heitinga stapte na het ontslag van Schreuder in als interim-hoofdtrainer. Hij heeft onvoldoende indruk gemaakt om een vaste aanstelling te krijgen. Sven Mislintat bedankt Heitinga voor bewezen diensten en gaat dieper in op de beslissing.

Mislintat is pas net in dienst bij Ajax en moet dus al enkele moeilijke keuzes maken bij de Amsterdamse club. Ook het besluit om niet verder te gaan met interim-trainer Heitinga viel hem niet mee, zo valt te lezen op Ajax.nl. 'Vanmiddag heb ik het John meegedeeld. Op persoonlijk vlak was het een zware beslissing en niet makkelijk om het hem te vertellen', zegt de Duitse technisch directeur.

Er wordt erkent dat Heitinga niet onder ideale omstandigheden aangesteld is als coach. 'John is op een lastig moment ingestapt om de club te helpen en dat heeft hij met volle overtuiging gedaan. We zijn hem daar zeer erkentelijk voor. Het was een moeilijke periode, Ajax stond vijfde en is uiteindelijk op de derde plaats geëindigd.' Mislintat wil Heitinga het liefst wel bij de club houden. 'Hij heeft de afgelopen maanden veel geleerd en wij willen graag een rol spelen bij zijn verdere ontwikkeling en John aan de club verbonden houden.'

De voormalig scout wil Heitinga dus graag behouden, 'Maar ik heb de conclusie getrokken dat Ajax nu een meer ervaren trainer voor de groep moet hebben. Voor de fase waarin we zitten en om Ajax beter te laten presteren dan het afgelopen seizoen, is dat van groot belang.' De afgelopen weken regende het suggesties binnen de media wie Ajax op moet volgen. De Noorse media meldden al dat er gesprekken met Kjetil Knutsen, de coach van Bodo/Glimt, gaande waren. In andere media werden Ange Postecoglou (Celtic), Gheorghe Hagi (Farul Constanta), Thomas Letsch (VFL Bochum), Graham Potter (clubloos) Peter Bosz (clubloos), Julian Nagelsmann (clubloos) en Kasper Hjulmand (Denemarken) als mogelijke opties genoemd.

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.
Lees meer over:
Sportnieuws Ajax

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties