Mislintat-aankoop ziet Ajax als springplank en denkt na over toekomst: 'Kijken wat het nieuwe seizoen brengt'

Sportnieuws
maandag, 25 maart 2024 om 14:30
sosa
Borna Sosa ziet het dramatische seizoen dat hij doormaakt met Ajax als een harde leerschool. De Kroatische linksback geeft aan dat hij alleen maar sterker wordt van deze periode. Afgelopen zomer werd hij door toenmalig directeur voetbalzaken Sven Mislintat naar Ajax gehaald, die hem al kende van zijn periode bij VFB Stuttgart. Tot op heden heeft de linksback in Amsterdamse dienst nog niet kunnen overtuigen.
'Nieuwe club, stormachtig seizoen, volgens mij werd het in het begin zelfs uitgeroepen tot één van de slechtste ooit', vertelt hij op de website van de Kroatische bond. 'Dus wat mij betreft begon het seizoen wat ongelukkig, maar inmiddels is de situatie enigszins gestabiliseerd. Soms moet je accepteren dat het seizoen niet eindigt zoals je zou verwachten, maar je kunt er ook veel van leren', is de Kroaat van mening. 
Sosa denkt dat hij alleen maar sterker uit deze lastige periode komt. 'Niets kan mij hierna nog persoonlijk verrassen in het voetbal. Ik heb veel goede en slechte dingen meegemaakt. Het belangrijkste is om dit seizoen zo goed mogelijk af te sluiten, want we zijn nog steeds in de race voor de Europa League.'

Toekomst Sosa

Sosa weet nog niet hoe zijn toekomst eruit zal gaan zien. 'Ik moet me eerst concentreren op het EK, en dan kijken wat het nieuwe seizoen brengt', sluit de verdediger af. In een eerder interview liet de Kroaat al weten dat hij Ajax als een springplank ziet, en niet als eindbestemming. 'De Eredivisie mag niet mijn eindbestemming zijn, ik wil in ieder geval nog één stap zetten. Ik weet alleen niet waarheen. Dat kan naar de Premier League zijn, of terug naar de Bundesliga. Ik vind die competitie erg aantrekkelijk, maar de competitie is niet het belangrijkste.' Tot nu toe kwam Sosa 22 keer in actie voor Ajax, daarin gaf hij vijf assists.
© Ajax Showtime

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties